Keukentrends

Efficiënte inrichting en gezelligheid

Een open keuken blijft populair. De ruimte wordt steeds meer een verlengde van de woonkamer, en we brengen er meer en meer tijd in door. Net daarom is het van groot belang dat je de ruimte praktisch inricht. Bij een slimme indeling blijft alles uit het zicht, maar toch binnen handbereik. Blum, wereldspeler op het vlak van het meubelbeslag, bedacht Dynamic Space. Een stappenplan om tot een praktische keuken te komen aan de hand van drie kernwoorden: ergonomie, opbergruimte en comfort.Rugpijn is niet fijn
Wat zijn jouw kookgewoontes? Heb je veel werkoppervlak nodig of niet? Ben je een echte foodie die dagelijks achter het fornuis staat of hou je meer van take-away? Al die persoonlijke gewoontes bepalen de indeling van je keuken. Sommige zaken heb je graag snel bij de hand. Volledig uittrekbare lades zorgen voor overzicht en klapdeuren zijn ergonomisch interessanter dan draaideuren. Die aanpassingen zorgen er ook voor dat je je niet onnodig bukt of verplaatst. Zo loop je niet als een gek door de keuken als er bezoek is en behoort lage rugpijn voorgoed tot het verleden.

TIP: Deel je keuken in vijf zones om tijd te winnen en orde te houden.
Voorraad: bewaar hier levensmiddelen en let erop dat ze makkelijk bereikbaar zijn.
Opbergen: glazen, bestek en borden krijgen een plek in deze zone. Hoe dichter bij de vaatwasmachine, hoe beter.
Spoelen en afval: hier vind je de vaatwasmachine, spoelbak, al je spoelbenodigheden en afvalemmers
Voorbereiden: tussen de kookplaat en spoelbak bevindt zich de voorbereidingszone voor je gerechten.
Koken en bakken: bij de kookplaat liggen al je pannen, potten en werkbestek binnen handbereik.

Mooi opgeborgen
We doen heel wat in de keuken: van koken en eten tot huiswerk maken en werken. En omdat we er zoveel tijd doorbrengen, houden we het graag netjes. Orde bewaar je door slimme opbergruimtes in te plannen. Het is best om vooruit te denken. Vandaag heb je als alleenstaande misschien minder plaats nodig, maar bij een gezinsuitbreiding kan die beperkte ruimte problematisch worden. Ook is het belangrijk om je levensstijl onder de loep te nemen: doe jij veel boodschappen of ga je net veel uit eten? Het antwoord bepaalt hoeveel opbergruimte je nodig hebt.

TIP: Wil je bestaande voorraadruimtes herindelen? Kies dan voor bredere, hogere en diepere lades. Zo win je 15% aan opbergruimte door voor één brede lade te kiezen in plaats van twee kleine lades.

De keuken als leefruimte
In een leefkeuken is het van belang dat je alles snel terugvindt. Blum ontwikkelde verschillende mechanismen die kasten en lades geruisloos en zacht sluiten. Door je keuken bovendien helemaal greeploos in te richten heb je een grote bedieningsvrijheid. Zo krijg je meer bewegingscomfort in je keuken en kun je focussen op de essentie: koken, aperitieven of gewoon ontspannen in goed gezelschap.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Keukentrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist