Keukens en badkamers

Trends voor de natte ruimtes in huis

Bij de keuken of badkamer dacht je vroeger aan kille ruimtes die puur ingericht waren op functionaliteit. Tegenwoordig zien we juist het tegenovergestelde: de keuken is de centrale plek waar iedereen samenkomt en de badkamer is de ruimte om even te ontspannen en tijd voor jezelf te hebben. Geen wonder dat er steeds meer aandacht besteed wordt aan de inrichting en afwerking van beide ruimtes.

De keuken: functioneel en warm
De afgelopen jaren zien we dat er steeds beter nagedacht wordt over de indeling van de keuken. Dit komt natuurlijk doordat een groot gedeelte van ons leven zich er afspeelt. We nemen er de dag door, koken gezamenlijk en genieten met familie of vrienden van de maaltijd en een goed gesprek. Om het ‘samen’ gevoel te vergroten, zien we steeds vaker een kookeiland of eettafel op een centrale plaats. De ruimte er omheen wordt steeds slimmer ingericht. Opbergruimte wordt steeds efficiënter, apparatuur wordt vakkundig geïntegreerd en kokend, koud en bruisend water komt uit één en dezelfde kraan. Ook het materiaalgebruik is anders dan decennia geleden. Je ziet steeds meer natuurlijke materialen zoals hout, steen en marmer in de keuken. Met name de combinatie hout en marmer zien we steeds vaker terug. Het opvallende contrast tussen zachte en warme materialen geeft een warme en tegelijkertijd luxe uitstraling. De modekleur van het moment is groen. In combinatie met eerder genoemde materialen zorgt deze kleur voor sfeer waarin je helemaal tot rust kan komen.De badkamer: kleurrijk ontspannen
Wat geldt voor de keuken, geldt zeker voor de badkamer. Het wordt steeds meer een multifunctionele ruimte om te ontspannen. Je eigen wellness resort in huis, waarbij rekening gehouden wordt met het individu. Dit zie je heel duidelijk terug in de huidige, multifunctionele douchekoppen. De een kiest voor harde stralen om een snelle douche te nemen, terwijl de ander wil ontspannen onder een regendouche. De ‘standaard’ witte kleur verdwijnt langzamerhand uit onze badkamers. Voorheen werd voor deze kleur gekozen vanwege de hygiënische uitstraling. Vandaag de dag zien we dat sfeer de doorslag geeft bij het samenstellen van de badkamer. Dit zie direct terug in het kleurgebruik. Ook in de badkamer zien we momenteel de kleur groen steeds vaker terug. Net als zwart en kopertinten.

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Breng dan eens een bezoek aan een keuken- of sanitairspecialist bij jou in de buurt. Een deskundige adviseur kan je helpen met het maken van een keuze uit het grote aanbod en samen tot de perfecte keuken of badkamer komen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist