Zeromix kranen

loodvrije drinkwaterkraan


De eerste drinkwaterkraan zonder de schadelijke metalen lood en nikkel is beschikbaar voor consumenten. 

Deze innovatieve ontwikkeling draagt bij aan een betere volksgezondheid. De Nederlandse producent Zeromix ontwikkelde drie prachtige designlijnen van deze gezonde kraan. De loodvrije kraan is nu al te bestellen via internet en is binnenkort verkrijgbaar bij de sanitairspecialist.Tot het begin van dit jaar bevatten alle beschikbare drinkwaterkranen de schadelijke metalen lood en nikkel.

Dit was noodzakelijk omdat deze metalen nodig waren voor het productieproces van de kraan. Zeromix ontwikkelde een metaallegering die 100% loodvrij is en toch bewerkbaar. Zo ontstaat de eerste loodvrije kraan ter wereld.

Gezond alternatief
Het Nederlandse drinkwater is gezond. Maar via de loodhoudende drinkwaterkranen, komt het metaal alsnog ons lichaam binnen. Ronald Kort, directeur Zeromix: “Dat lood slecht is voor ons lichaam, hebben onderzoeken al vaak aangetoond. Onderzoek van professor Grandjean van de Harvard University in Boston leert ons dat lood vooral een negatieve invloed heeft op de hersenontwikkeling van kinderen tot 10 jaar. Dit was voor ons reden genoeg om op zoek te gaan naar een gezond alternatief.”

Internationale aandacht
Het onderwerp lood in de drinkwaterkraan krijgt steeds meer internationale aandacht. Robert Erkelens, directeur Zeromix, vertelt: “De uitzending van Het Deense tv-programma Operation-X in oktober 2007 fungeerde in deze zaak als klokkenluider. Naar aanleiding van deze schokkende uitzending is het probleem van lood in drinkwaterkranen internationaal op de kaart gezet.” Inmiddels zijn onder andere in Denemarken en in de Amerikaanse staat Californië al wettelijke maatregelen genomen om het gebruik van lood in drinkwaterkranen zoveel mogelijk terug te dringen. Zo mogen kranen in het Amerikaanse Californië per 1 januari 2010 niet meer dan 0,25% lood bevatten. Op dit moment is dat in Nederland nog 3,0% en in Amerika zelfs 8%. Minister Cramer komt in 2009 met nieuwe richtlijnen voor de maximale hoeveelheid lood die gebruikt mag worden bij het produceren van kranen.

Missie Zeromix
Ongeveer drie jaar geleden kwam het idee om loodvrije kranen te ontwikkelen bij Zeromix terecht. Ronald Kort zag de toegevoegde waarde van dit idee voor de volksgezondheid en was direct enthousiast. Kort: “Het was geen gemakkelijke klus, maar ik ben wel erg blij dat we met deze lood- en nikkelvrije kraan een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij.”
 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Zeromix loodvrije kranen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist