Waarom water ontkalken

een duurzame keuze is

Het wordt steeds belangrijker om na te denken over duurzame oplossingen in en om het huis. Niet alleen omdat dit positief is voor onze planeet, maar ook omdat dit voordelen voor je eigen portemonnee kan opleveren. Een van de manieren om duurzaam uit te zijn is om je water te ontkalken. Hoe gaat dit in zijn werk?

Wat is hard water?

Al het kraanwater in Nederland bevat van nature kalk. Water vaar veel kalk in zit wordt ook wel ‘hard water’ genoemd. Kalk is een verzamelnaam voor verschillende soorten calcium die in het water zitten. Het is niet direct schadelijk voor je lichaam, maar het is wel beter om de kalk zo veel mogelijk uit je water te verwijderen. Door je water te ontkalken kun je namelijk vele voordelen krijgen. En deze voordelen zijn opvallend duurzaam.

Water ontkalken met een waterontharder

Het grote voordeel van het gebruik van een waterontharder om je water te ontkalken is dat dit gunstig is voor je apparaten. Door hard water, water waar veel kalk in zit, kan hier op den duur kalkaanslag in voorkomen. Dit zorgt er ten eerste voor dat het apparaat minder goed gaat werken. Het apparaat heeft hierbij meer stroom nodig om dezelfde prestaties te kunnen leveren. En dat betekent: een hogere energierekening. Het tweede gevolg is dat het apparaat minder lang meegaat. Veel kalkaanslag kan op den duur tot andere problemen in het apparaat leiden, waardoor het nodig kan zijn om het hele apparaat vroegtijdig te vervangen.

Duurzame voordelen van een waterontharder

Ontkalking van het water in je waterleiding heeft ook als gevolg dat je minder wasmiddel en andere schoonmaakmiddelen nodig hebt. Producten kunnen namelijk makkelijker oplossen in water zonder kalk dan met kalkdeeltjes. Dit betekent dat je minder product nodig hebt om hetzelfde resultaat te bereiken. Hierdoor hoef je ook minder vaak nieuwe producten te kopen. Dat scheelt zowel kosten voor jezelf als afval op de lange termijn.

Welke waterontharder kies jij?

Er zijn verschillende soorten waterontharders om je water mee te ontkalken. Er zijn compacte ontharders die zo in de meeste meterkasten te plaatsen zijn. Een duplex waterontharder kan in meerdere delen worden geplaatst zodat je ruimte kunt besparen. Dit type waterontharder bestaat uit twee ontharders, die samen zacht water leveren tot een van de ontharders de capaciteit heeft bereikt. Terwijl deze regenereert, blijft de ander gewoon zacht water leveren. Zo hou jij de hele dag zacht water.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Keukenkranen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist