Quooker groeit uit zijn jasje

Minister Kamp opent nieuwe fabriek

De kokendwaterkraan van Quooker heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Inmiddels wordt in één op de vier nieuwe keukens een Quooker geplaatst. Om aan de snelle groei van de vraag te kunnen voldoen heeft het bedrijf een nieuwe fabriek in Ridderkerk gebouwd.Op 13 juni a.s. zal de nieuwbouw geopend worden door de minister van Economische Zaken, Henk Kamp. Hiermee wordt het belang van bedrijven in de maakindustrie zoals Quooker onderstreept. Quooker verdubbelde de omzet de afgelopen drie jaar dwars tegen de crisis in, van 32 miljoen euro in 2013 naar dit jaar zo'n 64 miljoen. In deze periode werden meer dan 100 arbeidsplaatsen gecreëerd; er zijn nu 220 medewerkers.

Volop zonne-energie
Quooker als product is ontwikkeld vanuit de gedachte dat het gebruik ervan energie moet besparen. Resultaat hiervan is het Energielabel A van de Quooker COMBI als enige in zijn klasse. Logisch dat deze
lijn in de nieuwbouw doorgetrokken werd. Daarom is onder andere het maximale aantal zonnepanelen aangebracht. Hiermee wordt meer dan 200.000 kWh per jaar opgewekt, ongeveer de helft van het totale verbruik van het bedrijf. Verder is overal LED-verlichting toegepast, een intelligente luchtbehandelingsinstallatie met warmte-terugwinning geïnstalleerd en uitsluitend vloerverwarming gebruikt.

Duurzaamheid voorop
Het nieuwe gebouw in Ridderkerk grenst aan het oude pand en kon gerealiseerd door een aantal oude bedrijfspanden aan te kopen, te slopen en nieuw te bouwen. Dit past ook in de duurzaamheidsfilosofie van Quooker die leidde tot een upgrade van het hele bedrijventerrein. Door compact te bouwen met productievloeren op verdiepingen word het energieverbruik verder gereduceerd. En door niet te verhuizen blijft het voor een groot deel van het personeel mogelijk om op de fiets naar het werk te gaan, iets dat Quooker al jarenlang actief stimuleert.

Klaar voor de toekomst
Met de nieuwe fabriek is Quooker klaar voor de volgende groeifase. Niet alleen is de productie -capaciteit verdrievoudigd, maar ook kunnen er weer nieuwe producten gemaakt worden. Gestart op basis van een uitvinding is er bij Quooker een groot ontwikkelingsteam voortdurend bezig met innovatie. Zo zal er in het najaar een nieuw model kraan geïntroduceerd worden met nog meer mogelijkheden.

Historie
De Quooker is in de zeventiger jaren uitgevonden door de Nederlandse natuurkundige ir. Henri Peteri. Bij Unilever was hij betrokken bij de ontwikkeling van instant soep en hij bedacht toen dat om de soep echt instant te krijgen er direct kokend water nodig zou zijn. Na zijn vertrek bij Unilever is hij met dit idee thuis in de kelder aan de slag gegaan en vervolgens hebben zijn zonen Niels en Walter het bedrijf opgebouwd tot wat het nu is. Naast Nederland heeft Quooker ook dochterbedrijven in België, Luxemburg, Duitsland, Denemarken, Engeland, Noorwegen, de Verenigde Arabische Emiraten, Zweden en Zwitserland.


Kijk voor meer informatie op https://www.quooker.nl.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Kokend water kraan?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist