DuPont Corian keukenkranen

Water zonder kraan aan te raken

Jasper Dekker studeerde Industrial Design aan de Technische Universiteit Eindhoven. In november jl. behaalde hij zijn mastergraad met een spectaculair afstudeerproject: een keukenkraan die met betekenisvolle handgebaren wordt bediend. "Ieder gebaar met je handen heeft een betekenis", stelt Jasper Dekker. "Handgebaren rond de kraan maken combinaties van functies mogelijk: koud water, warm water, normale straal, harde straal of douchestraal."Om water uit de kraan te krijgen, beweegt u uw hand langs de zijkant van de kraan naar u toe. Alsof u het water uit de kraan begeleidt of zegt: „breng mij water‟. Hoe sneller u uw hand naar u toe beweegt, hoe harder het water gaat stromen. In de snelheid van het gebaar ligt een bepaalde expressie die ook meegenomen wordt in de interactie met de kraan. Om de waterstroom te stoppen, maakt u hetzelfde handgebaar in tegengestelde richting, alsof u het water terug de kraan in duwt. Even vanzelfsprekende handgebaren maken het mogelijk te wisselen tussen de normale straal en de douchestraal.

Jasper Dekker wilde dat de belijning van de kraan de betekenisvolle interactie perfect zou ondersteunen. Daarom besloot hij de behuizing van de kraan uit te voeren in DuPontTM Corian®. "Dit geavanceerde materiaal legt geen enkele beperking op aan de vormgeving. Bovendien ondersteunt DuPontTM Corian® met zijn non-poreuze en duurzame eigenschappen de hygiënische voordelen van de aanraakloze interactie."
Coproned uit Groningen sponsorde het DuPontTM afstudeerproject van Jasper Dekker door een massief blok Corian® beschikbaar te stellen. In de vormgeving is slim gebruik gemaakt van de lichtdoorlatende mogelijkheden die
DuPontTM Corian® biedt. Aan de bovenzijde van de kraan zijn onder het materiaal een blauw en rood LED-lampje zichtbaar als het koude en/of het warme water stroomt.

Jasper Dekker is inmiddels met een partner een design consultancy gestart: Flankworks. Hij wil zich verder gaan richten op de toepassing van de betekenisvolle interactie in gebruiksvoorwerpen. In zijn ontwerpen wil hij zeker vaker gebruik maken van Corian®. "Ik kende het al van mooie, grote projecten van designers, maar nu heb ik zelf ervaren dat het een prachtig materiaal is om mee te werken, je kunt er vele kanten mee uit."
Over DuPontTM Corian® - Aanvankelijk op de markt gebracht als een hoogwaardige oplossing voor keuken- en badkamerbladen. DuPontTM Corian® (www.corian.com) is nu een toonaangevend internationaal merk voor de betere kwalitatieve bekledingsmaterialen in de design-, architectuur- en meubilairwereld, een oplossing die wereldwijd wordt gekozen door ontelbare architecten, ontwerpers en bedrijven en door miljoenen consumenten.
De continue inspanningen, de investering en de creativiteit van DuPont in research en technologie, productinnovatie, ontwikkeling van nieuwe toepassingen en marketing hebben van DuPontTM Corian® hightechbekleding een ontwerptool gemaakt dat een uitzonderlijke veelzijdigheid en quasi oneindige mogelijkheden biedt voor de productie van hoogkwalitatieve, effectieve, functionele en betrouwbare oplossingen gericht op residentiële, publieke en commerciële omgevingen, zowel voor binnen als buiten.

Onder de toepassingen vinden we keukens, lampen, badkamers, gevelbekleding van gebouwen, zittingen, domoticasystemen, radiatoren, aanraakpanelen, tafels, meubilair en modeaccessoires terug, om er maar enkele te noemen. De magie van DuPontTM Corian® is vandaag de dag aanwezig in een enorm brede waaier van producten, systemen en objecten die iedereen gebruikt of ervaart in het dagelijkse leven. En de lijst blijft groeien ...

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Keukenkranen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist