Vaatwasser of koelkast kopen?

Waar moet je op letten?

Gemak dient de mens. Dat geldt zeker in de keuken. Vrijwel iedere keuken wordt tegenwoordig standaard geleverd met apparatuur om het leven zo gemakkelijk mogelijk te maken, zoals een kokend waterkraan, vaatwasser of luxe koelkast inclusief ijsblokjesmachine.   

Inbouw- of vrijstaande koelkast
Ook een koelkast zal in geen enkele keuken ontbreken. Het is een onmisbaar item geworden, waarmee we ons voedsel langer vers houden en altijd kunnen beschikken over een koud en verfrissend drankje. De tijd dat een koelkast een log en lelijk wit apparaat was, ligt al lang achter ons. Vandaag de dag is de keuze enorm. Belangrijk is om te weten of je een vrijstaande of inbouwkoelkast wenst. Een vrijstaande koelkast is verkrijgbaar in diverse formaten, van megagroot tot een klein tafelmodel, en is overal te plaatsen. Een inbouwkoelkast, de naam zegt het al, wordt netjes uit het zicht in een keukenkast geplaatst en ‘verstopt’ achter een deurtje. Op deze manier worden de koelkasten volledig geïntegreerd in de keuken. Omdat de meeste keukens een standaard maatvoering kennen, zul je bij aanschaf goed op moeten letten of de inbouwkoelkast past. Ook het type scharnier is van groot belang. Een trend die we in steeds meer keukens bespeuren is een wijnklimaatkast. Verschillende klimaatzones zijn in te stellen op een eigen temperatuur tussen 4 en 18 graden celcius, waardoor je zowel rode als witte wijn altijd op een optimale temperatuur serveert.

Vaatwasser
Wat geldt voor een koelkast, geldt ook voor vaatwassers: zet je hem vrijstaand of bouw je hem in? In principe heeft iedere vaatwasser een standaardbreedte van 60 cm. Voor kleinere keukenkasten bestaat er een variant van 45 cm. Welke vaatwasser  je kiest is dus vooral afhankelijk van de beschikbare ruimte, niet van je gezinssamenstelling zoals veel mensen denken. Je kan hier echter wel rekening mee houden door naar de inhoud te kijken. Dit kan je doen op basis van het aantal couverts. Een couvert bestaat uit een bord met bestek (vork, lepel en mes) per persoon. Hoe groter je gezien, hoe meer couverts je dus nodig hebt. Hoe meer couverts, hoe minder vaak je vaatwassers aan hoeft te zetten. Dat zie je uiteindelijk weer terug op je energierekening!

Amerikaans koelkasten
Big, bigger, biggest! Als er een land is waar dit voor geldt, is het wel America. Dat geldt zeker ook voor hun koelkasten. Heb jij ook last van een overvolle koelkast waarvan de deuren niet meer dicht kunnen? Met een Amerikaanse koelkast behoort dit probleem tot het verleden. Amerikaanse Koelkasten zijn over het algemeen te herkennen aan hun uit de kluiten gewassen formaat. Een andere unieke eigenschap is dat de koel- en vriesgedeelten niet onder elkaar geplaatst zijn, maar naast elkaar. Hierdoor ontstaat er enorm veel extra ruimte. Een Amerikaanse koelkast heeft gemiddeld zo’n 400 liter aan koelinhoud en 175 liter en vriesruimte. De meeste koelkasten van dit type zijn voorzien van een ijsblokjesmachine en een waterkraantje. Deze zitten over het algemeen verwerkt in de deur, zodat je in een handomdraai ijsblokjes of verfrissend koud water in je glas hebt. Buiten de praktische functies, is een Amerikaans koelkast een mooie blikvanger in je keuken. Vaak zijn de koelkasten gemaakt van RVS, waardoor er een stoer en opvallend element aan je keuken wordt toegevoegd.     

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Keukenapparatuur?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist