Smeg koelkasten

‘Frigorifero d’arte’

Smeg bewijst dat een koelkast niet alleen functioneel hoeft te zijn, maar ook een waar pronkstuk in de keuken. Dolce&Gabbana en Smeg hebben hun krachten gebundeld voor een serie van 100 unieke FAB28 koelkasten. De bijzondere en exclusieve koelkasten zijn handgeschilderd en voorzien van traditionele Siciliaanse versieringen en motieven.

Eén van deze koelkasten is vanaf 12 november te bewonderen in de Smeg showroom in Amsterdam, waar een speciale hoek helemaal in de stijl van ‘Frigorifero d’arte’ is gecreëerd.

Dolce&Gabbana en Smeg delen hun liefde voor Italiaans vakmanschap en hebben beide een diep respect voor traditie. De koelkast die in Amsterdam te zien is, is beschilderd door de familie Patania die al sinds 1973 typische Siciliaanse ambachten beoefent, zoals het maken van theaterpoppen en antieke manden.

Op de koelkast staan delen van de traditionele Siciliaanse kar afgebeeld. Aan de voorzijde zijn, verdeeld in twee vensters, het wiel en de “masciddaru”, de zijkant van de kar, afgebeeld. Aan de ene zijde is aan de bovenkant de “chiave dell’asta”, die de twee assen blokkeert, te zien. Daaronder is de dood van de paladijn Orlando in een grot geschilderd. Aan de andere zijde is de “cascia du fusu” afgebeeld, dit is het deel van smeedijzer en houtsnijwerk dat de wielas en de bodem van de kar met elkaar verbindt. Hieronder is een scène in de hemel te zien waar Astolfo (paladijn van Karel de Grote, te herkennen aan de hoorn en blauwe pluim op zijn helm) van San Giovanni Evangelista de geest van Orlando ontvangt. Alle zijdes zijn versierd met afbeeldingen van typische Siciliaanse vruchten. Aan de bovenzijde is de “tistera” met de gekleurde veren en pennen voor op het hoofd van een paard afgebeeld.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Keukenapparatuur?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist