Samsung Food ShowCase

meest overzichtelijke koelkast ooit

We leven anders dan vijftig jaar geleden, maar in essentie zijn de meeste koelkasten nog exact hetzelfde ingedeeld. Samsung stelde zich de vraag of dat terecht was toen ze hun nieuwste koelkast, de Food ShowCase, ontwikkelden. Na een wereldwijd onderzoek naar wat moderne gezinnen nodig hebben, is vanuit de wensen van de moderne lifestyle een compleet nieuwe koelkast gecreëerd. Het resultaat is een koelkast van elegantie en gebruiksgemak: de Food ShowCase.De Samsung Food ShowCase heeft een premium design en is zeer praktisch ontworpen. Door optimaal gebruik te maken van de ruimte en duidelijke zones te creëren pak je altijd direct wat je nodig hebt. De Food ShowCase is op maat gemaakt na uitgebreid en wereldwijd Samsung-onderzoek bij moderne gezinnen thuis. Zo hebben de ontwerpers geleerd wat gezinnen van hun koelkast verwachten. Het werd duidelijk dat traditionele koelkasten slecht aansluiten op de moderne lifestyle. Met de Food ShowCase hebben de ontwerpers het concept koelkast opnieuw uitgevonden vanuit de gedachte wat mensen van nu écht nodig hebben. De koelkast sluit daarom naadloos aan op de moderne lifestyle en maakt zo je leven van alledag leuker, relaxter en gemakkelijker.

“Moderne gezinnen hebben drukke agenda’s en de keuken is vaak het rustpunt,” zegt Rob de Klijn, Country Director Huishoudelijke Apparaten van Samsung Nederland. “Dan is het prettig als de koelkast, die vaak het centrum van de keuken is, overzichtelijk is ingedeeld, zodat ieder gezinslid altijd direct vindt wat hij of zij zoekt. Al onze innovaties zijn ontwikkeld vanuit gebruiksgemak, ons doel is het dagelijkse leven van mensen te veraangenamen met praktische oplossingen. Techniek is bij ons geen doel maar een middel.”

Uit het wereldwijde Samsung-onderzoek bleek dat voedselwaren worden opgeruimd door één of twee mensen in een gezin, maar dat ieder gezinslid de koelkast doorzoekt op artikelen van zijn of haar voorkeur. Als er geen duidelijkheid is over wat waar ligt wordt het al snel onoverzichtelijk, een probleem dat eenvoudig te ondervangen is door duidelijke zones te creëren. Zo weet iedereen altijd waar te zoeken. Ook kwam uit het onderzoek naar voren dat mensen voedsel in de koelkast vergeten, doordat de producten niet in het zicht liggen. Dit leidt tot voedselverspilling. In de Samsung Food ShowCase is dit opgelost met de creatie van een ShowCase. In de ShowCase liggen veel gebruikte voedingswaren in beeld én direct voor het grijpen. De ShowCase bestaat op zijn beurt weer uit drie zones: Cooking Zone (voor o.a. eieren, kaas, melk, sauzen), Family Zone (voor o.a. dranken, fruit), Kids Zone (in het lagere compartiment, zodat kinderen er zelf bij kunnen). Daarnaast is er de InnerCase, die dieper in de koelkast zit en gebruikt wordt voor de opslag van minder vaak gebruikte artikelen.

Met zo’n heldere en overzichtelijke indeling hoef je nooit lang te zoeken naar wat je nodig hebt. Dat scheelt tijd en frustratie.

“De Food ShowCase is in alle opzichten een ‘slimme’ koelkast. Het is een schoolvoorbeeld van hoe Samsung met zijn innovaties het moderne leven veraangenaamt,” zegt topkok Ron Blaauw. “Door mijn werk weet ik wat erbij komt kijken om een keuken goed te laten draaien. En als vader weet ik óók wat erbij komt kijken om een modern gezin soepel en stressloos te laten functioneren. Het kan bij ons echt een gekkenhuis zijn, omdat iedereen andere plichten en afspraken heeft. Het is dan fijn om te midden van alle hectiek een overzichtelijk en goed georganiseerd rustpunt te hebben in de keuken.”

Het was een technologische uitdaging voor het designteam om een frame voor de ShowCase te ontwikkelen met een draagkracht van 50 tot 60 kilogram. Er is gekozen voor een combinatie van staalversterkingen en injectie met polyurethaanschuim. De structuur is na tientallen tests geperfectioneerd tot het beoogde doel was bereikt: een extreem sterk en stevig frame voor de ShowCase.

Speciaal voor de Food ShowCase ontwikkelde Samsung het Metal Cooling systeem. Hierdoor blijft de temperatuur overal in de koelkast even laag, ook als je net de koelkastdeur of de deur van de ShowCase – die overigens zo’n 10 millimeter dunner is dan standaarddeuren om zo ruimte te winnen – hebt geopend.

In de Kids Zone bevinden zich twee soepel op een rail lopende lades. Uit het onderzoek bleek dat fruit en (gezonde) snacks in moderne gezinnen niet staand worden opgeslagen en dat kinderen graag door voedselwaren snuffelen voor ze hun keuze hebben gemaakt. De lades voorzien in deze behoefte.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Keukenapparatuur?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist