Neff inductiekookplaat

Designpreis Deutschland Gold 2010

Wat hebben de Audi A5 Coupé en de inductiekookplaat van Neff met elkaar gemeen? Beiden zijn als winnaars uit de bus gekomen van de prestigieuze "Designpreis Deutschland Gold 2010" in de categorie productdesign. De winnaars werden 23 oktober jl. bekendgemaakt door de jury. De uitreiking van de prijzen zal plaatsvinden op 12 februari tijdens de Ambiente beurs in Frankfurt, waar tevens de winnende producten tentoongesteld zullen worden.

De Designpreis van de Bondsrepubliek Duitsland is de hoogste nationale onderscheiding op het gebied van design. Het staat bekend als de "prijs der prijzen". De reden: geen andere design award stelt zulke strenge criteria ten aanzien van de inzendingen. Zo worden alleen producten genomineerd die reeds een nationale of internationale designprijs hebben ontvangen. Een andere voorwaarde is dat de deelnemende producten moeten worden voorgedragen door de ministeries van de deelstaten of door het ministerie van Economie en Technologie. Geen enkele andere Design award stelt dermate strenge eisen aan de deelnemers en staat daarom in hoog internationaal aanzien. Het winnen van een dergelijke award is voor veel ontwerpers het hoogst haalbare.

De jury
Een onafhankelijke jury van deskundigen heeft de winnaars van de Design Award van de Bondsrepubliek Duitsland gekozen. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, universiteiten, de ontwerpwereld en de media en is geselecteerd door het ministerie van Economie en Technologie. Op 20 en 21 augustus 2009 kwam de jury bijeen om zich te beraden over de Designpreis voor 2010. Uit meer dan 1200 genomineerde inzendingen selecteerde de jury 5 gouden en 18 zilveren winnaars in de categorie product design en 5 gouden en 17 zilveren winnaars in de communicatie design.

Het juryrapport
De jury schreef in het juryrapport het volgende: "De inductiekookplaat van Neff is een mooi voorbeeld van de "vorm volgt functie" revival: ontwerp moet in de eerste plaats de gebruiker dienen. De minimalistische buitenkant verbergt een meesterlijk technisch vernuft. De 90-cm brede, licht afgeschuinde keramische plaat met subtiele grafisch aangegeven kookzones is fraai gepositioneerd op een uiterst vlakke decoratieve roestvrij stalen frame. Het ziet er niet alleen fraai uit, maar is ook bijzonder gemakkelijk in onderhoud. Opmerkelijk ergonomisch: de verwijderbare Twistpad, een magnetische regelknop die licht afgerond is aan de basis. Een licht kantelen activeert de geselecteerde kookzone en een kleine draai stelt de gewenste temperatuur in. Een intuïtief systeem, voorzien van een intelligent kinderslot: het verwijderen van de Twistpad schakelt direct alle kookzones uit".

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Keukenapparatuur?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist