Kunst voor de keuken

Küppersbusch veilt met de hand beschilderd meesterwerk

 

Het meesterwerk uit de Küppersbusch-fabriek in Gelsenkirchen is een imposant kookeiland, dat is ontstaan uit 260 kg roestvrij staal, 300 verschillende onderdelen en 150 manuren en gegarandeerd het hart van elke ambitieuze hobbykok sneller doet slaan. Ter gelegenheid van de 140ste verjaardag van het bestaan van Küppersbusch heeft de internationaal gerenommeerde kunstenaar Christian Nienhaus zo'n meesterwerk in zijn atelier beschilderd. Het resultaat is een kunstwerk waarop niet alleen kan worden gekookt: het beschilderde en gesigneerde meesterwerk zal de blikvanger en het middelpunt in iedere keuken zijn. Dit unieke stuk zal vanaf 5 mei 2015 worden geveild ten voordele van de Manuel Neuer Kids Foundation. Andrea Heiner-Kruckas, Marketingdirecteur bij Küppersbusch, licht het idee toe: "Wij vieren dit jaar ons 140-jarig bestaan. Omdat ons bedrijf stevig is geworteld in Gelsenkirchen, wilden we naar aanleiding van dit jubileum, een speciale actie op touw zetten om iets terug te geven aan deze stad en in het bijzonder aan de kinderen van deze stad. Met de kunstenaar Christian Nienhaus en de Manuel Neuer Kids Foundation hebben we twee partners gevonden, die allebei internationaal bekend zijn, maar die ook hun wortels in Gelsenkirchen hebben. De stichting helpt kinderen in het Ruhrgebied om een goed leven te kunnen leiden, moedigt ze aan en biedt ze perspectieven."De veiling
De veiling van het door de kunstenaar en de oprichter van de Manuel Neuer Kids Foundation gesigneerde meesterwerk gaat van start op 5 mei 2015. Andrea Heiner-Kruckas kijkt al uit naar de veiling: "We zijn erg benieuwd naar welk bedrag we tijdens deze veiling voor het goede doel kunnen ophalen voor dit unieke kunstwerk. Een niet beschilderd meesterwerk kost ongeveer 30.000 euro. Door de beschildering van Christian Nienhaus is het niet alleen een echt collector's item geworden – ook is de waarde ervan vele malen verhoogd. De eerste aanvragen uit Azië stemmen ons hoopvol om een mooie opbrengst te behalen voor de Manuel Neuer Kids Foundation en de kinderen van Gelsenkirchen." Geïnteresseerden kunnen een bod uitbrengen op het veilingplatform eBay Charity.

Meer informatie vindt u op de speciale website. Voor concrete aanvragen heeft Küppersbusch bovendien een specifiek e-mailadres ingericht: charity@kueppersbusch.de. De veiling eindigt op 15 mei 2015 – de dag waarop, precies 140 jaar geleden, Friedrich Küppersbusch zijn fornuisfabriek "F. Küppersbusch & Söhne" oprichtte.140 jaar Küppersbusch
In 1875 richt Friedrich Küppersbusch de eerste fornuisfabriek van Duitsland op: met "F. Küppersbusch & Söhne" begint hij in de wijk Schalke van Gelsenkirchen met de manuele productie van kolenovens. De oprichter van het bedrijf had de tijdsgeest goed aangevoeld, want al vijf jaar na de oprichting gaat het bedrijf met 12 medewerkers in serieproductie. In de daaropvolgende jaren groeit het bedrijf snel en in 1913 heeft het met 2500 werknemers één van de grootste gespecialiseerde fabrieken van het continent. De medewerkers produceren dagelijks 350 fornuizen en ovens. Zo'n 50 jaar later is Küppersbusch uitgegroeid tot een totaalaanbieder en levert het ingebouwde keukentoestellen zoals gasfornuizen, afzuigkappen en volledig geëmailleerde koelkasten. In 1970 verschijnt de inbouwkeuken in de Duitse huishoudens: Küppersbusch vervaardigt als één van de eerste producenten geschikte inbouwapparaten. Ook in de jaren daarna blijft de firma uit Gelsenkirchen steeds opnieuw overtuigen met innovaties die de markt voor inbouwapparatuur veranderen: in 1985 bijvoorbeeld ziet de ökotherm het licht, een katalysator voor bakovens en fornuizen. Maar ook het thema design staat sinds 1993 in de schijnwerpers: sindsdien neemt het bedrijf met succes deel aan ontwerpwedstrijden. Tot op heden zijn meer dan 60 producten, zoals bakovens, fornuizen, kookplaten en afzuigkappen bekroond met nationale en internationale prijzen; waaronder belangrijke en prestigieuze prijzen zoals de Designprijs van de Bondsrepubliek Duitsland, diverse red dot awards, de iF design award en de Platinum Award for Design Excellence ("ADEX").

Over Küppersbusch:
Küppersbusch Hausgeräte GmbH met hoofdkantoor in Gelsenkirchen is een internationale leverancier van premium keukenapparatuur. Al 140 jaar staat de naam Küppersbusch garant voor innovatie en traditie. Met deskundigheid en creatieve ideeën en impulsen ontwikkelt het bedrijf innovatieve technologieën die nieuwe normen zetten voor moderne keukeninbouwapparatuur. Als totaalaanbieder biedt Küppersbusch een volledig assortiment aan uit één hand, van bakovens tot spoelbakken.

Het bedrijf wint regelmatig nationale en internationale designprijzen voor het ontwerp van zijn keukenproducten.

Kijk voor meer informatie op https://www.kueppersbusch.de.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Küppersbusch?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist