Kitchenaid keukenapparatuur

opposites attract

 


De KitchenAid ‘shock freezer’ - Toptechnologie die niemand koud laat.
Achter de naam shock freezer gaat een driedubbele werking schuil: supersnel invriezen(shock freezen), snel gerechten afkoelen (blast chillen) en snel dranken koelen (cooling mode). De shock freezer is niet alleen een staaltje technisch vernuft, hij beantwoordt aan de HACCP-normen voor professionele keukens en is dus ook op vlak van voedselveiligheid van waarde voor de compromisloze foodlover. De smaak, het aroma en voedingswaarde van elk type gekookt of ongekookt voedsel wordt tot drie keer langer dan normaal behouden.


Shock freezen
Je moet het maar weten: tijdens het vriesproces in een ‘gewone’ diepvriezer ontstaan er zogenaamde ‘macrokristallen’. Die ‘prikken’ minuscule gaatjes in het voedsel, waaruit bij het ontdooien de waardevolle smaak, textuur en vitamines verloren gaan. Ontoereikend voor optimale resultaten dus. Door het voedsel op -40°C tot in de kern te ‘shock-freezen’, van 90°C tot -18°C in minder dan 4 uur, dringt de koude lucht snel door in de kern van het voedsel. Zo wordt het voedselvocht omgezet in microkristallen, waardoor de textuur en de kwaliteit van het voedsel onaangetast blijft. Het supersnel invriezen voorkomt ook ijsvorming, waardoor de waren in een gewone diepvriezer vaak vervelend onherkenbaar worden. Verder gaat het voedsel niet aan mekaar plakken (vb. pasta) en zelfs fruit en groenten blijven ‘snijdbaar’.

Blast chillen
Voedsel verliest gauw zijn beste eigenschappen tijdens het afkoelen omwille van de snelle bacteriegroei bij temperaturen tussen 60°C en 4°C. Bovendien gaat het bak- of kookproces nog een tijdje door, zodat je gerecht in feite gaarder wordt dan gewenst. Vocht vervliegt, het gerecht droogt uit en verliest ook vitaminen en mineralen. ‘Blast chillen’ of supersnel koelen met de shock freezer gebeurt driemaal sneller dan in een reguliere koelkast. Daardoor is de kans op bacterievorming quasi nihil en blijven versheid, kwaliteit, kleur en smaak optimaal bewaard. Zo bewaar je voedsel zelfs perfect veilig gedurende 6 dagen in plaats van de gebruikelijke één of twee.

Cooling Mode
In enkele minuten (1 graad per minuut) koelt de shock freezer wijn en frisdranken in glas of blik. Serveer om het even welk drankje of aperitief voortaan aan de exact juiste temperatuur: Santé!

De KitchenAid warmhoudlade : een professioneel tintje voor elk warm gerecht
Elke gastheer of -vrouw zal het je vertellen: verschillende gerechten op de juiste temperatuur, simultaan én in een aantrekkelijk jasje serveren, het is geen sinecure. Die moeilijke saus vereist je opperste concentratie, terwijl het hoofdgerecht afkoelt en jammerlijk zijn smaak, textuur en aroma verliest. De warmhoudlade is de geknipte oplossing om het voedsel op de juiste temperatuur te houden als meerdere gerechten gelijktijdig worden bereid. Of om borden en kommetjes op te warmen: met de grote warmhoudlade verwarm je zelfs tot
12 couverts.

Daarnaast kan je met de warmhoudlade ook gerechten ontdooien of deeg laten rijzen. Een multifunctioneel instrument, met een even eenvoudige als ingenieuze toepassing. Door de glaskeramische bodem zijn de warmhoudladen eenvoudig te reinigen, net als de EasyClean buitenkant van roestvrij antivingerafdruk staal, met robuuste greep. De warmhoudlade is in twee uitvoeringen verkrijgbaar.

Kijk voor meer informatie op: www.kitchenaid.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Keukenapparatuur?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist