Itho afzuigkappen

Vieze geurtjes gote ergernis Nederlanders

Na de woonkamer is de keuken voor ons de belangrijkste ruimte in huis. Vetaanslag en vieze geurtjes vormen voor de Nederlander de grootste ergernissen in de keuken. Vooral frituur- en vislucht worden als onprettig ervaren, in tegenstelling tot de lucht van zelfgebakken appeltaart. Voor bijna driekwart van de respondenten is de afzuigkap belangrijker dan de magnetron en vaatwasser. Dit blijkt uit onderzoek van Itho naar ergernissen en activiteiten in de Nederlandse keuken.

Top 5 onmisbare keukenapparatuur
Het onderzoek heeft aangetoond dat de afzuigkap samen met de koelkast en het fornuis behoort in de top 5 onmisbare apparatuur in de keuken. Vooral mensen met een koopwoning hechten na de koelkast de meeste waarde aan een afzuigkap (78%). Hierbij staat de functionaliteit van de afzuigkap voorop en is design van ondergeschikt belang. Deze wordt voornamelijk aangeschaft om (vieze) geurtjes te verwijderen (91%), maar het afvoeren van vocht/damp wordt ook als belangrijke reden genoemd (71%). Ondanks dat vetaanslag de grootste ergernis in de keuken is, noemt bijna niemand (3%) het afvoeren van vet als belangrijkste reden om een afzuigkap te plaatsen. Verder geeft een derde van de respondenten aan zich geregeld te storen aan het geluid van hun afzuigkap. Bij de aanschaf van een afzuigkap let men dus vooral op het geluidsniveau. De afzuigkappen van Itho zijn geruisloos en voeren door gebruik van hoogwaardige techniek geurtjes, vet en vocht af.

Actieve Noordelingen
Ruim de helft (57%) van de volwassenen brengt per week meer dan vijf uur in de keuken door en besteedt dan de meeste tijd aan koken en afwassen. De Noordelingen brengen per week meer tijd in de keuken door dan de rest van de Nederlanders. Vooral gezinnen met jonge kinderen zijn veel in de keuken te vinden; een derde van hen bevindt zich maar liefst meer dan 10 uur per week in de keuken. Naast koken, afwassen en schoonmaken blijkt seks bij de normaal zo nuchtere Noordelingen een favoriete bezigheid in de keuken. Zij houden zich opvallend meer met deze activiteit bezig in de keuken dan hun landgenoten.

Zelfs Yolanthe verleidt onvoldoende in keuken
De meeste vrouwen (55%) koken het liefst alleen. Mannen kiezen vaker voor gezelschap in de keuken; zij koken liever met hun partner dan in hun eentje. Koken met een BN-er hoeft voor ruim 40% niet zo nodig. Zelfs Yolanthe Cabau van Kasbergen kon de respondenten hiertoe niet verleiden... Mocht men toch iemand willen uitnodigen aan het fornuis, dan wordt gekozen voor een professional zoals Herman den Blijker. De Nederlander bereidt dan het liefst een Hollandse pot. Vooral de Oosterlingen en 50-plussers houden vast aan de Hollandse kost. Dit in tegenstelling tot de jongeren die het wat verder van huis zoeken en het liefst een Italiaans gerecht bereiden. Waar mensen met een laag inkomen vooral de Hollandse pot kiezen (44%), koken mensen met een hoger inkomen het liefst een wokgerecht.

Over Itho
Itho vindt het belangrijk dat mensen zich plezierig voelen in de gebouwen waarin ze werken, wonen en verblijven. Het klimaat van de omgeving is daarbij een belangrijk aandachtspunt. Itho ontwikkelt al 90 jaar klimaatsystemen waarbij energiebesparing én comfort voorop staan. Daarnaast is zij al 40 jaar specialist op het gebied van keukenventilatie met in haar assortiment een uitgebreid programma afzuigkappen. Deze fabrikant speelt in op de veranderende functie van de afzuigkap door met voortijdige oplossingen en innovatieve technieken te komen. Zo was Itho de eerste fabrikant met randafzuiging en de revolutionaire techniek voor de HR-afzuigkap. Onlangs introduceerde het bedrijf weer een primeur voor de markt; een nieuwe generatie recirculatiekappen die naast vet en geurtjes óók het vocht afvoeren dat vrijkomt bij het koken. In 2009 zal Itho de miljoenste afzuigkap verkopen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Schiedam, de fabriek in Etten-Leur. In 2008 heeft Itho haar eerste vestiging in het buitenland geopend in Burton upon Trent, Engeland. Het bedrijf telt 180 medewerkers

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Keukenapparatuur?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist