Het BORA principe

de innovatie achter het idee

Bij BORA kunnen kookdampen en -geurtjes niet eerst opstijgen, want ze worden rechtstreeks afgezogen waar ze ontstaan. Dat gebeurt op basis van toegepaste natuurkunde volgens de basisprincipes van de stromingsleer: de dwarsstroming is groter dan de stijgsnelheid van de kookdampen die in de kookpotten en pannen ontstaan. Puur fysisch is het dus eenvoudiger om kookdampen rechtstreeks bij het kookveld af te zuigen.

Kookdampen en -geurtjes stijgen met een snelheid van maximaal 1 meter per seconde. De BORA kookveldafzuiging zuigt echter met een snelheid van ca. 4 meter per seconde rechtstreeks naar beneden af. Het resultaat: kookdampen worden volledig afgezogen en geur- en vetdeeltjes kunnen zich niet in de ruimte verspreiden, zich op meubeloppervlakken afzetten of in stoffen dringen. De vetdeeltjes die tijdens het koken vrijkomen, verspreiden zich niet in de ruimte maar worden opgevangen door het roestvrijstalen vetfilter.

In vergelijking met traditionele afzuigkappen hebben originele BORA kookveldafzuigingen overtuigende voordelen: ze verbruiken beduidend minder energie en zuigen minder van de duur verwarmde binnenlucht af, aangezien ze met stromingssnelheid en niet met luchtvolume werken. Ze zijn efficiënter, want de kookdampen boven het kookveld kunnen zich niet zo ongehinderd in de lucht verspreiden als bij een afzuigkap. De energie-efficiënte en krachtige motor verbruikt minder stroom en maakt beduidend minder lawaai.

Over het bedrijf:
BORA Lüftungstechnik GmbH is gevestigd in het Opper-Beierse Raubling en is sinds 2007 succesvol ontwikkelaar en verkoper van kookveldafzuigsystemen die, met behulp van een gepatenteerde technologie, kookdampen naar beneden afzuigen. De innovatieve productlijnen BORA Pure, BORA Basic, BORA Classic en BORA Professional worden in 58 landen over de hele wereld verkocht.

De visie van Willi Bruckbauer, de oprichter van BORA: het einde van de afzuigkap. Het door hem ontwikkelde patent biedt heel wat voordelen: de hoogwaardige systemen zijn efficiënter dan de traditionele afzuigkappen, ze zijn zeer stil, energiezuinig en makkelijk schoon te maken. Ze zorgen voor een maximale ontwerpvrijheid en een volledig vrij zicht in de keuken.

De onderneming ontving haar eerste bekroning al in 2009, met de innovatiewedstrijd „365 Orte im Land der Ideen“; daarna volgden nog de „Deutscher Gründerpreis“ (Duitse innovatieprijs), red dot awards, Plus X Awards, German Design Awards, Iconic Award, German Brand Award, Good Design Award, enz.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Keukenapparatuur?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist