De’Longhi espressomachine

PrimaDonna S

In een test van espressomachines in de Consumentengids van december heeft de Consumentenbond de De’Longhi PrimaDonna S De Luxe uitgeroepen tot ‘Beste uit de test’. In de categorie Volautomaten, waarin De’Longhi met maar liefst vier espressomachines in de top tien vertegenwoordigd is en de plaatsen 1, 2 en 3 bezet, scoorde de PrimaDonna S De Luxe met een 7,9 een topnotering.

De PrimaDonna S De Luxe is het absolute topmodel binnen de serie espressomachines van De’Longhi en kreeg van de Consumentenbond op nagenoeg alle geteste onderdelen de scores ‘Zeer goed’ en ‘Goed’. Voor de elementen Temperatuur, Gebruiksaanwijzing en Gebruiksgemak scoorde de PrimaDonna S De Luxe de maximale score ‘Zeer goed’. Daarnaast sprak de Consumentenbond zijn waardering uit voor de kwaliteit van de espresso door het model het predicaat ‘Goed’ toe te kennen, de hoogst genoteerde score op dit onderdeel in de test.

Het uiterlijk van de PrimaDonna S De Luxe werd in de test door de Consumentenbond niet beoordeeld, maar ook op dat onderdeel gooit het topmodel van De’Longhi hoge ogen. De strak vormgegeven PrimaDonna S De Luxe is volledig in roestvrij staal afgewerkt en werd direct na zijn lancering bekroond met de felbegeerde Red Dot design award. De espressomachine van De´Longhi is inmiddels verkrijgbaar in Nederland: perfect getimed met het oog op de naderende feestdagen.

Perfecte cappuccino of caffè latte in een handomdraai
Dat naast de klassieke koffie ook andere koffievarianten als cappuccino en latte macchiato in de smaak vallen, is bekend. Eveneens een bekend gegeven is dat veel koffieliefhebbers vaak tegen de omslachtige bereiding opzien en het dan toch maar houden bij de klassieke kop koffie. En dat is De’Longhi niet ontgaan. Daarom ontwikkelde de Italiaanse fabrikant voor de PrimaDonna S De Luxe het ‘Automatische Cappuccinosysteem’ waarmee in een handomdraai en met het grootste gemak een cappuccino met een royale schuimkraag of een heerlijke caffè latte wordt gezet. Enkel het melkreservoir met koelkastkoude melk vullen, het vastklikken op de voorziene plaats in het toestel en kiezen voor de gewenste koffievariant volstaat. De espressomachine schuimt automatisch de juiste hoeveelheid melk op, bereidt de koffie en laat die in de juiste verhouding door de opgeschuimde melk lopen. Na gebruik kan het melkreservoir gewoon weer in de koelkast geplaatst worden voor een volgende gelegenheid.

Gebruikers van de PrimaDonna S De Luxe kunnen voor elke individuele verse kop espresso, lungo, caffè latte of cappuccino zelf de hoeveelheid gemalen koffie, water en opgeschuimde melk, de sterkte van de koffie en de gewenste temperatuur bepalen. De ingebouwde geheugenfunctie maakt die keuze extra gemakkelijk en slaat persoonlijke voorkeuren eenvoudig in het geheugen op.

Maalgraad koffiemolen met 13 standen
De PrimaDonna S De Luxe werkt zowel met gemalen koffie als met bonen. Voor elke koffie wordt de gekozen hoeveelheid bonen vers gemalen en volledig opgebruikt, zodat er geen restjes achterblijven. Om de sterkte van de koffie geheel naar eigen smaak te kunnen regelen, is de maalgraad van de geïntegreerde koffiemolen met 13 verschillende standen instelbaar. Het bonenreservoir is vanzelfsprekend voorzien van een vershouddeksel om de aroma’s van de koffiebonen optimaal te bewaren.

Koffie bereid volgens de regels van de kunst drink je uit een voorverwarmd kopje. Door de koffiekopjes omgekeerd op de warmhoudplaat te plaatsen warmen ze op. Doordat de koffie-uitloop met ingebouwde LED-verlichting in hoogte verstelbaar is, passen hoge koppen, mokken of glazen tot 14,2 cm er probleemloos onder.

De PrimaDonna S De Luxe laat zich bedienen via tiptoetsen. Op een duidelijk display is het bereidingsproces te volgen en is af te lezen wanneer het waterreservoir moet worden bijgevuld en het opvangbakje met koffiedik geleegd. Het thermoblocksysteem waarmee het apparaat is uitgerust, zorgt voor een snelle en gelijkmatige opwarming van het water en verzekert zo een ideale en constante temperatuur.

Zelfreinigend en met energiespaarfunctie
Ook met het oog op onderhoud werkt de PrimaDonna S De Luxe volautomatisch. Met één druk op de AutoCleantoets worden de melkleidingen grondig gereinigd met heet water en stoom. Ontkalken geschiedt via een vooraf vastgesteld programma. Het transparante melkreservoir en de overige losse onderdelen, zoals het waterreservoir (2 l) en de opvangbakjes voor koffiedik en water, zijn vaatwasmachinebestendig.

Het PrimaDonna S De Luxe espressoapparaat van De’Longhi vertrouwt op een energielabel A en beschikt over een speciale spaarstand om energie te besparen wanneer hij niet in werking en toch is ingeschakeld.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Keukenapparatuur?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist