De'Longhi Eletta Cappuccino espressomachine

'Beste uit de Test' consument

In een vergelijkende test tussen espressomachines heeft de Consumentenbond de compleet nieuwe De'Longhi Eletta Cappuccino (ECAM 44.660.B) deze maand uitgeroepen tot 'Beste uit de Test'. De nieuwe machine van De'Longhi, die sinds kort ook in Nederland leverbaar is, won de test met een 7,6 als eindcijfer en scoorde onder andere hoog op het onderdeel 'melk opschuimen', dat dit jaar extra zwaar meeweegt in de test.

Met het winnen van de Consumentenbond-test onderstreept de nieuwe Eletta Cappuccino (ECAM 44.660.B) de hoge kwaliteit van de espressomachines van De'Longhi, dat in 2013 en 2012 ook al als winnaar uit het espressoapparatenvergelijk door de Consumentenbond kwam met respectievelijk de Magnifica S (ECAM 21.117 en ECAM 22.110) en de PrimaDonna S De Luxe (ECAM 26.455).

Naar aanleiding van een onderzoek onder de leden van de Consumentenbond naar eigenschappen die volgens hen extra aandacht verdienden, liet de Bond in het eindoordeel ditmaal het opschuimen van melk extra zwaar meewegen; een element waarop de De'Longhi Eletta Cappuccino met een 7,8 uitstekend scoorde. Andere onderdelen waarop de Eletta Cappuccino zich in de test positief onderscheidde waren de temperatuur van de espresso, het
gebruiksgemak en de gebruiksaanwijzing.

De'Longhi Eletta – nieuwe familie espressomachines met LatteCrema-systeem
De zilvergrijze Eletta Plus (ECAM 44.620.S), de zwarte Eletta Cappuccino (ECAM 44.660.B) en de Eletta Cappuccino Top (ECAM 45.760.W) maken deel uit van de gloednieuwe Eletta-serie die De'Longhi recent ook in Nederland heeft gelanceerd. Deze volautomatische koffiemachines zorgen in een handomdraai en met het grootste gemak voor een kop lekkere verse koffie en diverse andere koffiebereidingen.

De Eletta-toestellen onderscheiden zich nadrukkelijk door de automatische LatteCrema-functie die De'Longhi ontwikkelde voor de liefhebbers van een heerlijk romige cappuccino met een volle schuimkraag. Dankzij deze functie – eenvoudig een druk op de knop – schuimt de machine automatisch de juiste hoeveelheid melk op, bereidt de koffie en laat die in de juiste verhouding door de opgeschuimde melk lopen. Het resultaat: cappuccino bereid volgens de regels van de kunst. De 'My Milk' functie biedt bovendien de mogelijkheid om persoonlijke voorkeuren op te slaan. Toch liever een klassieke kop koffie? Dat kan dankzij de speciale automatische 'Long coffee' optie.

Individueel instelbaar
Vanzelfsprekend voorzien de De'Longhi Eletta's in de mogelijkheid om voor elke verse espresso,
lungo, caffè latte, cappuccino of latte macchiato zelf de hoeveelheid gemalen koffie, water en opgeschuimde melk, de sterkte van de koffie en de gewenste temperatuur in te stellen. De ingebouwde geheugenfunctie slaat persoonlijke voorkeuren op.

De Eletta-serie is zowel geschikt voor het gebruik van gemalen espressokoffie als van espressobonen. Om het aroma van de bonen in de beste omstandigheden te bewaren, is het 400 g grote bonenreservoir afgesloten met een speciaal aromabewarend deksel. Doordat voor elke nieuwe koffiebereiding de bonen vers gemalen en volledig opgebruikt worden, blijven er geen restjes achter. Om de sterkte van de koffie op basis van eigen smaak te kunnen regelen is de maalgraad van de geïntegreerde koffiemolen instelbaar op 13 standen.

Het thermoblocksysteem houdt het water vanaf de eerste kop koffie op de ideale temperatuur gedurende het hele bereidingsproces. Het grote afneembare waterreservoir dat 2 liter kan bevatten, is voorzien van een geïntegreerd waterfilter dat het water zuivert. Doordat de koffie-uitloop in hoogte verstelbaar is, passen ook hoge cappuccinokoppen of glazen tot ruim 14 cm hoog er probleemloos onder. Omdat een perfecte kop koffie om voorverwarmde kopjes vraagt, beschikt de De'Longhi Eletta voor de ECAM 44.660.B en de ECAM 45.760.W ook over een actieve-kopjesverwarming. De kopjes worden opgewarmd door ze op de warmhoudplaat bovenop het toestel te plaatsen.

Eenvoudige bediening en energiebesparend
De Eletta-serie wordt bediend via softtouch toetsen en een overzichtelijk blauwverlicht display en de Eletta Cappuccino top heeft zelfs tiptoetsbediening in de eigen taal. Op het display is het bereidingsproces nauwgezet te volgen en wordt aangegeven wanneer water of bonen moeten worden bijgevuld, wanneer het opvangbakje met koffiedrab moet worden leeggemaakt, wanneer het toestel aan ontkalken toe is, etc.

Verder kan de Eletta-serie een energie-efficiëntielabel A+ voorleggen. Dit is ondermeer te danken aan de speciale energiespaarstand waarop het toestel minder verbruikt wanneer het niet in werking is.

Snel schoongemaakt
Het schoonmaken en –houden van een De'Longhi Eletta is kinderspel. De melkleidingen worden grondig gereinigd met water en stoom via een automatische functie. Ook het ontkalken van de koffiemachine geschiedt via een druk op de knop via een automatisch programma. Het transparante melkreservoir en de andere losse onderdelen van de koffiemachine zijn vaatwasbestendig.

De nieuwe serie Eletta volautomatische espressoapparaten van De'Longhi is inmiddels te koop bij de betere elektronicazaken.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Keukenapparatuur?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist