De voordelen van een airfryer

heteluchtfriteuse

De airfryer wint de afgelopen jaren enorm snel aan populariteit. Steeds vaker wordt er gekozen voor een zogeheten heteluchtfriteuse als vervanger voor de conventionele frietpan met vet. Wil jij ook graag een airfryer kopen? DeBeste.com legt wat de voordelen van een airfryer zijn.

De geschiedenis van de airfryer

We beginnen een koopgids altijd graag met een klein beetje geschiedenis over het product. Wist je bijvoorbeeld dat de airfryer zoals we deze kennen pas bestaat sinds 2010? Hoewel er al een vergelijkbaar apparaat bestond voor de horeca, introduceerde Philips de airfryer voor consumenten pas in 2010. De doelstelling van Philips was hiermee om frituren gezonder te maken. Met een airfryer bak je namelijk je friet en snacks niet meer met vet of olie, maar op hetelucht, waardoor het eten veel minder vet is. Een airfryer is daarmee eigenlijk vergelijkbaar met een oven, maar veel kleiner en hij heeft vaak een lagere temperatuur.

Grappig feitje: hoewel vergelijkbare producten inmiddels door veel meer merken gemaakt worden, is de term ‘Airfryer’ dus eigenlijk een merknaam van Philips die gebruikt wordt als soortnaam. Eenzelfde fenomeen kennen we van termen als bijvoorbeeld Luxaflex en Kliko.

Gezonder eten

Aangezien dit de doelstelling van Philips was bij de introductie van dit apparaat, zal het je niet verrassen dat friet en snacks die gebakken worden in een airfryer gezonder zijn dat wanneer ze gebakken zouden zijn in vet of olie. Hoewel dit nog wel eens als fabeltje wordt afgedaan, blijkt uit onderzoek toch echt dat het eten tot maar liefst 90% minder vet bevat. Daarnaast is er minder acrylamide aanwezig in het eten, een stofje dat mogelijk kankerverwekkend zou zijn.

Meer dan alleen friet en snacks

Een friteuse met vet wordt eens per jaar nog wel eens gebruikt voor oliebollen, maar wordt doorgaans toch eigenlijk met name gebruikt voor het bakken van friet en bijbehorende snacks. Omdat een airfryer echter in feite een soort heteluchtoven is kun je hiermee nog veel meer klaarmaken. Denk bijvoorbeeld aan kip, groenten, vis of zelfs een cake.

Veel minder stank in huis en geen frietvet meer vervangen

Wanneer je eten klaar hebt gemaakt in een standaard friteuse, dan blijf je dit doorgaans toch best even ruiken of je moet de afzuigkap heel hoog zetten. Bij een airfryer heb je hier veel minder last van omdat er geen frietvet meer aanwezig is. Dat betekent niet dat een airfryer niet kan stinken, je moet hem dan wel goed schoonhouden.

Een ander voordeel veel van het ontbreken van frietvet is dat je het frietvet niet meer hoeft te vervangen, iets waar veel mensen een hekel aan hebben. Ook een airfryer moet echter nog steeds met regelmaat dus schoon worden gemaakt. Velen vinden dat dit echter wel gemakkelijker is.

Let op de grootte van de airfryer bij aankoop

Airfryers bestaan in alle soorten en maten, maar het is wel belangrijk om op die maat te letten bij aankoop ervan. Kies je bijvoorbeeld voor een klein model, maar moet je voor een gezin van vijf frituren, dan ben je even bezig voordat iedereen eten heeft. Kijk daarom goed naar de capaciteit van de airfryer om de beste airfryer voor jouw huishouden te vinden. Een airfryer is namelijk vaak ook langer bezig met bakken dan een friteuse.

Zijn er dan nog nadelen?

Een airfryer kent ook enkele nadelen, wat ervoor zorgt dat mensen nog steeds voor een standaard friteuse kiezen. Nadelen van een airfryer zijn onder andere:

  • Het bakken duurt langer dan het bakken van friet en snacks in vet.
  • Je behaalt het beste resultaat bij een airfryer met speciale friet en snacks die hiervoor bedoeld zijn. Deze zijn echter vaak wel wat duurder.
  • Airfryers maken relatief veel geluid.
  • Een airfryer is duurder dan een standaard frietpan.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Keukenapparatuur?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist