Bosch inductie kookplaten

voor snelle koks

De feestdagen zijn voorbij en we hebben even de buik vol van al dat uitgebreide koken en tafelen. Terug naar het koken van de dagelijkse hap. Recent onderzoek toont aan dat we hiervoor niet al te lang achter het fornuis willen staan: 40% van de Nederlanders bereidt zijn maaltijd tussen de 10 en 30 minuten. Voor deze snelle koks lanceert Bosch de website kokenmetgemak.nl. Op deze site komen alle voordelen aan bod die het koken op inductie biedt. Dat is ook meteen te zien aan de hand van kookvideo's waarin lekkere maar snel te bereiden recepten worden klaargemaakt!Uit het onderzoek blijkt ook dat de gewone Hollandse pot nog altijd favoriet is. Zo zegt 62% van de Nederlanders vaak een gerecht met als basis aardappelen te bereiden, waarvan 13% het zelfs bijna elke dag op tafel zet. De snelle koks concentreren zich daarbij vooral op het hoofdgerecht. Roerbakken (85%) en wokken (77%) scoren bij hen hoog.

Snel + gemak + efficiënt = koken met inductie
Wat minder bekend is, is het feit dat koken met inductie heel veel kookgemak oplevert. Daarom legt Bosch op de site kokenmetgemak.nl alle voordelen van koken met inductie uit en combineert die met inspirerende snelle gerechten voor elke dag. Van elk recept is een kookvideo te zien die bewijst dat ze echt snel en gemakkelijk te bereiden zijn op inductie. De recepten zijn te downloaden of via Hyves, Twitter of Facebook door te sturen naar vrienden of bekenden.

De voordelen van inductie
Koken met inductie is dé kooktechniek van nu waarin gemak, snelheid, duurzaamheid en flexibiliteit centraal staan. Bovendien is na het koken de kookplaat heel snel schoon te maken omdat niets kan inbranden. Even een
doekje erover en klaar. Een belangrijk voordeel voor die 70% van de Nederlanders die bijna dagelijks zijn kookplaat na het koken schoonmaakt. Dan is het wel zo fijn als dat karweitje niet teveel tijd in beslag neemt. Bosch geeft bij zijn nieuwste inductiekookplaten ook nog een nieuwe dimensie aan flexibel koken. Want met zijn FlexInductie-kookplaten, die zijn voorzien van zogenaamde flexzones, maakt het niet meer uit hoe groot of juist hoe klein de pannen zijn die worden gebruikt.

Energie-efficiënt en flexibel koken
De FlexInductie-kookplaten van Bosch hebben namelijk een veelzijdige kookzone van 40 x 20 cm die uit twee delen bestaat. Beide kunnen afzonderlijk worden gebruikt (standaard modus) of worden gecombineerd tot één groot kookvlak (flexibele modus). Kleine en grote pannen kunnen achter elkaar of naast elkaar worden geplaatst. In de flexibele modus wordt de gehele kookzone gelijkmatig verwarmd. De warmte wordt echter alleen daar overgebracht waar het nodig is: in de pan. Snel en daardoor energie-efficiënt. Afhankelijk van het model, is de FlexInductie-zone aan de linkerkant van het kookgedeelte geplaatst of vormen beide helften een dubbele zone. In het voorjaar van 2011 introduceert Bosch bovendien een XXL-model met tussen twee FlexInductie-zones een extra cirkelvormige centrale zone.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Keukenapparatuur?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist