Bora afzuigsysteem

kookkunst zonder dampen

Effectiever dan conventionele afzuigkappen zuigt de BORA kookveldafzuiging onaangename keukenluchtjes daar af waar ze ontstaan: direct bij het kookveld. Daarbij maakt de BORA ventilatietechniek gebruik van een eenvoudig natuurkundig basisprincipe: Damp stijgt met een meter per seconde op; de kookveldafzuiging van BORA zuigt de damp echter met vier meter per seconde naar beneden af. Het resultaat: dampen en geurtjes worden direct naar beneden afgezogen, de kok staat in frisse lucht en haren, kleding en keuken ruiken niet naar eten.

Natuurkundig gezien, is het gemakkelijker om de damp direct bij het kookveld af te zuigen. Want de kookveldafzuiging creëert een dwarsstroming die de dampen die in potten en pannen ontstaan, direct en voor 100 procent afzuigt. Daardoor kunnen, anders dan bij afzuigkappen, geen dampen en geurtjes in de keuken en in de woonruimte worden verdeeld.

BORA brengt fysica en design samen en biedt hoogwaardige kookveldafzuigingen met een edel design, die zowel vlak ingebouwd als opgebouwd in alle werkbladen van hout, natuursteen of roestvrij staal kunnen worden gemonteerd. De techniek verdwijnt in het onderkastje zonder daarbij opbergruimte te reduceren. Dat betekent volledig nieuwe mogelijkheden in de keukeninrichting, want liefhebbers van keukendesign en architecten kunnen nu onafhankelijk van afhangende afzuigkappen plannen.

Bovendien is het systeem van BORA extreem stil. Zelfs in de hoogste stand wordt slechts 54 decibel geluid geproduceerd; in vergelijking daarmee ontstaat bij het aanbraden van vlees ca. 70 decibel. Om deze reden zijn de BORA systemen bij uitstek geschikt voor de trend van de open woon- en keukenruimtes, want het geluid van de afzuiging treedt naar de achtergrond.

De kookveldafzuigingen werden ontwikkeld door Willi Bruckbauer, oprichter en directeur van BORA Lüftungstechnik GmbH. Jarenlang ergerde hij zich aan de vaak monsterachtige, afhangende kappen die er al sinds de jaren '40 van de vorige eeuw zijn: "Afzuigkappen zijn veel te dure fornuisverlichtingen, deze wilde ik vervangen door een zeer efficiënt systeem", verklaart de zelfstandige meester-timmerman zijn idee voor de ontwikkeling.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Keukenapparatuur?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist