Atag

kwaliteitskoffie


Miljoenen Nederlanders kunnen niet zonder koffie. Gemiddeld drinken Nederlanders ruim drie koppen koffie per dag, waarvan de meeste in de ochtend. Op het werk, in de horeca en thuis. Koffiedrinken hoort bij onze cultuur. Er is een trend waarneembaar dat steeds meer Nederlanders ook thuis willen genieten van kwaliteitskoffie. En een bewuste keuze maken voor de aanschaf van een luxe koffiemachine. Daarnaast is er een toenemende belangstelling voor duurdere, smaakvollere koffiebonen.

Voor koffieliefhebbers biedt het toonaangevende, Nederlandse merk ATAG de CaféMax; een fraaie inbouw-koffiemachine met een volautomatische cappuccinofunctie en een eenvoudige bediening. Eigentijds design en functionaliteit gaan samen en zorgen voor een heerlijk en professioneel kopje koffie. Folkert Terpstra, koffie-expert en recensent van dagblad De Gelderlander: “Ik ben onder de indruk van deze koffiemachine. Of het nu gaat om een espresso, café crème of cappuccino, hij levert zonder veel omkijken echt kwaliteit.”

Een goede koffie

Volgens koffie-experts speelt voor een goede koffie een aantal aspecten een belangrijke rol. Door de hoge pompdruk van een machine moet het water met de juiste druk door de koffie geperst worden. Voor een goede espresso is een pompdruk van 15 bar een vereiste. De temperatuur van het water moet tot ruim 90º C opgewarmd kunnen worden, waarna de gezette koffie een serveertemperatuur van ongeveer 75º C heeft. Daarnaast moet een volle crèmelaag er voor zorgen dat de aroma’s van de koffie optimaal behouden blijven.      

Koffiebonen

Naast een goede koffiemachine is uiteraard ook een goede koffieboon van belang. Tegenwoordig zijn er meer dan zestig variëteiten, veelal melanges van Arabica- en Robustabonen. De Arabica levert milde, aromatische bonen en komt uit Zuid-Amerika. De Robusta is iets krachtiger en harder van smaak en komt vaak uit Azië. Arabicabonen bevatten ongeveer 70% minder cafeïne dan Robustabonen. Bij aankoop van een CaféMax levert ATAG een luxe pakket koffiebonen mee van gerenommeerde Italiaanse koffiehuizen: Caffè Roen, Mokarico, Corsini en Caffè Mingo. Deze koffies zijn met goud bekroond door het onafhankelijk, internationaal instituut van koffieproevers (het IACC).    

Italiaanse koffievarianten

Met CaféMax van ATAG kunnen allerlei soorten koffie gezet worden. Zo kan met één druk op de knop een heerlijke espresso geserveerd worden; ook is een dubbele espresso (doppio) mogelijk. Voor een koffie van ‘normale’ grootte is een café crème de ideale optie. Liefhebbers van koffie met melk kunnen kiezen voor een caffè latte (een espresso aangelengd met melk), een cappuccino (een espresso met warme melk en melkschuim) of een latte macchiato (een gelaagde drank van melk, espresso en melkschuim).  

CaféMax: met automatische cappuccinofunctie

ATAG CaféMax is een volledig automatische inbouwkoffiemachine en is geschikt voor zowel koffiebonen als gemalen koffie. De sterkte van de koffie en de hoeveelheid per kopje is handmatig in te stellen. De luxe koffiemachine is voorzien van een interactief display en een uitneembare melkkan, die na het maken van een cappuccino eenvoudig (mét melk) in de koelkast bewaard kan worden. Door een makkelijk te openen paneel is de machine bovendien heel eenvoudig schoon te maken. CaféMax is verkrijgbaar in zowel RVS als Grafiet en is bij inbouw uitstekend te combineren met CombiMax, de grootste en meest veelzijdige combimagnetron van ATAG. 

Kijk voor meer informatie op: www.atag.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Keukenapparatuur?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist