Val Saint Lambert

nieuwe Art Director

Om de ontwikkeling van het merk en de verjonging van zijn imago kracht bij te zetten, heeft de Belgische kristalspecialist Val Saint Lambert besloten om in zee te gaan met de befaamde Belgische designer Charles Kaisin. Vanaf vandaag, 9 maart 2010, is Charles Kaisin officieel Art Director voor Val Saint Lambert. Deze mededeling bevestigt andermaal de nieuwe wind die waait bij het vermaarde Belgische bedrijf.

Val Saint Lambert, dat kan terugvallen op een rijke geschiedenis en een erfgoed van bijna 200 jaar oud, zet sinds enkele maanden een volkomen nieuwe koers. Dat is het resultaat van de ambities van de eigenaars, Justin en Philippe Onclin, om het prestigieuze huis een nieuw internationaal elan te geven en werk te maken van de herwaardering van dit rijke Belgische patrimonium.

Justin Onclin, CEO van Val Saint Lambert : "Met de aanstelling van Charles Kaisin als Art Director bevestigen we onze ambitie om met dit juweeltje van het Belgisch erfgoed de moderne toer op te gaan. Het is onze bedoeling om nieuwe producten te ontwikkelen en uit te pakken met nieuwe, modernere collecties, zonder daarbij ons rijke verleden te verloochenen. Om dat te verwezenlijken, moesten we iemand vinden die de kwaliteit van ons kristal in de verf weet te zetten door de creatie van hedendaagse producten die uitblinken in elegantie. Het was dan ook een logische stap om te kiezen voor Charles Kaisin, een Belgische designer die zowel nationaal als internationaal een sterke reputatie geniet. Charles wordt aldus geconfronteerd met de uitdaging om voor Val Saint Lambert het pad naar de toekomst te effenen dankzij een coherente visie met respect voor het verleden. We zijn ervan overtuigd dat hij die uitdaging tot een goed einde zal brengen met zijn talent en liefde voor de kunst."

Designliefhebbers en fervente aanhangers van Val Saint Lambert zullen al wel gemerkt hebben dat onlangs een nieuwe collectie werd ontwikkeld, bestaande uit drie lijnen. Dat is een eerste creatie van de hand van Charles Kaisin. Het is een collectie met moderne, elegante lijnen die nu reeds kan rekenen op heel wat bewondering. Gesterkt door die eerste ervaring zetten Val Saint Lambert en Charles Kaisin nu weer een stapje verder in hun samenwerking, waarbij de passie voor kristal en design centraal staan.

"Het was mij een groot genoegen en een hele eer om deze uitdaging te aanvaarden! Als ontwerper geloof ik steevast dat de kunst uitstijgt boven de schoonheid van een voorwerp; waardoor de deur wordt geopend naar een heleboel interpretatieniveaus. Mijn taak binnen Val Saint Lambert zal erin bestaan om het nieuwe imago van dit luxemerk te ontwikkelen: het ontwerpen van nieuwe collecties (gemiddeld 2 per jaar), het zoeken naar externe samenwerkingsverbanden met internationale kunstenaars, het ontwerpen van beperkte reeksen, het uitwerken van een nieuw hedendaags kleurengamma... Dat alles rekening houdend met het rijke verleden van Val Saint Lambert. Bij het ontwikkelen van de eerste collectie heb ik de kracht en subtiliteit van het kristal ontdekt. Ik zit dan ook al te popelen om aan nieuwe projecten te beginnen !" aldus vertelt een gepassioneerde Charles Kaisin, Art Director van Val Saint Lambert.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist