Kenwood keukenmachines

Cooking Chef

Met de introductie van de Cooking Chef zorgt Kenwood voor een wereldwijde revolutie in de keuken. De Cooking Chef is namelijk de allereerste keukenmachine ter wereld die de voordelen van een keukenmachine combineert met inductietechnologie. Daardoor biedt de Cooking Chef de mogelijkheid om tegelijkertijd te mengen én te verwarmen, waarbij de temperatuur exact ingesteld kan worden. Dankzij deze technologie zorgt de nieuwe keukenmachine van Kenwood voor een scala aan nieuwe mogelijkheden voor zowel de hobby- als professionele kok.De Kenwood Cooking Chef combineert de veelzijdigheid van de bekende Kenwood Chef met de integratie van een inductiesysteem onder de mengkom van de keukenmachine. Daarmee worden de voordelen van de bekende ‘koude mengkom' met planetaire werking voor het bereiden van bijvoorbeeld taarten, gehakt en deeg, aangevuld met de mogelijkheid om warme gerechten te bereiden dankzij een exacte temperatuurinstelling. Nog een belangrijk voordeel van de Cooking Chef is bovendien de mogelijkheid om de machine het werk te laten doen, waardoor de gebruiker zijn handen vrij houdt voor andere taken in de keuken.

Met de Cooking Chef van Kenwood zijn gerechten als een heerlijke risotto, boeuf bourguignon, maar ook soepen en sauzen als crème anglaise en bechamelsaus of sabayons vanaf nu eenvoudig te bereiden met behulp van slechts één machine in de keuken.

Inductiekoken
Het geheim achter de talloze nieuwe mogelijkheden van de Cooking Chef is het geïntegreerde 1.100W inductiesysteem in de voet van de machine, die in direct contact met de mengkom staat. Deze vorm van inductiekoken is een geavanceerde manier van koken die is gebaseerd op het principe van elektromagnetische inductie. Bij inductiekoken wordt de stroom pas in de mengkom in warmte omgezet, waardoor het opwarmen pas start als de mengkom goed geplaatst is.

Inductiekoken is de meest energiezuinige manier van koken omdat het enkel de onderkant van de mengkom opwarmt. Overige kookmethoden zoals bv. gas verspillen bijna 50% aan energie doordat het via de zijkanten van de pan ontsnapt. Het inductiekookveld op de Cooking Chef voelt alleen warm aan tijdens en gelijk na het koken doordat de warmte via de inhoud van de mengkom wordt geleid. Dit betekent dat inductiekoken niet alleen zeer efficiënt, maar ook erg veilig en milieuvriendelijk is.

Exacte temperatuurregeling
Een ander voordeel van inductiekoken is de exact in te stellen temperatuur. De Cooking Chef biedt, dankzij de inductietechnologie, de mogelijkheid om een exacte, stabiele temperatuur te handhaven met marges van 2°C, vanaf 20°C tot maximaal 140°C.

De temperatuur van de mengkom en de ingrediënten wordt bepaald door twee sensoren die onderin de mengkom zijn geplaatst. Deze sensoren zijn op elkaar afgesteld om te garanderen dat de temperatuur niet te hoog wordt. Eén sensor meet de warmte van de inhoud van de mengkom. De andere sensor meet de temperatuur van het onderkant van de mengkom - de input warmte. Het interne systeem vergelijkt de twee temperaturen en controleert of de input warmte niet meer dan 25 % hoger is dan de temperatuur van de mengkom.

De Cooking Chef is verder voorzien van een timerfunctie van drie uur, variabele snelheden en ook nog 3 speciale kookstanden. Kenwood levert de Cooking Chef standaard met een 6.7 liter inhoud mengkom waarin zowel koude als warme gerechten bereid kunnen worden.

Cooking Chef met groot aantal handige accessoires
Hoewel de Cooking Chef de allereerste keukenmachine ter wereld is waarmee ook gekookt kan worden, vormen de sterke eigenschappen van de Kenwood Chef de basis voor dit nieuwe topproduct voor de hobby- én professionele keuken. Dat betekent een krachtige 1.500W motor met vier aandrijfpunten, een unieke planetaire mengwerking, variabele mengsnelheden en natuurlijk een uitgebreide reeks vernieuwde accessoires en hulpstukken om te roeren, mengen, kloppen, hakken, kneden en stomen:

Nieuwe RVS ballongarde
De 12-dradige RVS-ballongarde heeft nieuwe en dikkere draden. De vorm van de garde zorgt ervoor dat de maximale hoeveelheid aan lucht wordt opgenomen in elk ingrediënt, of het nu gaat om een eiwit of om een dikker cakebeslag.

Nieuw RVS roerhulpstuk
Dit is een handig hulpstuk voor de Cooking Chef. Het roerhulpstuk is speciaal ontworpen om de contouren van de mengkom te volgen en mengt en mixt de ingrediënten op delicate wijze door elkaar, waarbij de samenstelling van het mengsel niet aangetast wordt.

Nieuwe RVS spiraalvormige deeghaak
De nieuwe deeghaak neemt de zware taak van handmatig kneden uit handen. De spiraalvormige deeghaak kneedt het deeg snel en moeiteloos en mengt ingrediënten gelijkmatig voor een zeer glad resultaat. Perfect voor pastadeeg, pizzabodems en brooddegen.

RVS K-Klopper
De K-Klopper is ideaal voor het bereiden van biscuit, gebak, suikergoed en koekjes, maar ook gehaktballen, pastadeeg en aardappelpuree.

Nieuwe hittebestendige flexi-klopper
De unieke flexi-klopper is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat alle mengsels goed gemixt worden, waardoor het gebruik van een spatel tot een minimum wordt beperkt. Het nieuwe hittebestendige materiaal is een openbaring bij het maken van crèmes en sauzen.

Geheel in Kenwood-traditie behoort een blender eveneens tot de standaard accessoires. In het geval van de Cooking Chef is die in RVS uitgevoerd. Een food processor accessoire en een stoommand worden eveneens standaard bij de Cooking Chef geleverd, evenals als een hittebestendige mat en spatel, waarmee Kenwood niets meer aan het toeval over laat.

Kenwood Cooking Chef: de voordelen op een rij
• Continue kook- en mengfunctie - een gecontroleerde roer- of mengstand kan worden gekozen tijdens het koken
• Inductietechnologie - veilig en de meest energie-efficiënte manier van koken, waarbij de temperatuur exact kan worden bepaald voor een perfect resultaat
• Temperatuurinstelling van 20°C tot 140°C - nauwkeurige en variabele temperatuurinstelling voor het langzaam verwarmen of koken van de ingrediënten in de mengkom
• 6.7L mengkom met 3L kook- en mengcapaciteit - grote hoeveelheden zijn perfect voor families en gasten
• Timer - variërend van 5 seconden tot 3 uur, zowel op- als aftellend.
• Hoge snelheid-Hoge temperatuurfunctie- speciale knop om op hoge snelheid en hoge temperatuur te mixen
• Variabele snelheidsregeling - met roeren op langzame snelheden en zelfs met intervallen
• Veiligheidsinterlocks - voor de mengkom, het hittescherm, de kop, de aandrijfpunten, indien een interlock in werking treedt het kookproces niet in werking
• Nieuwe en unieke mengkomaccessoires - voor mengen en koken
• Stoommand - bovenin de mengkom te plaatsen en kan gebruikt worden als een normale stoomkoker voor groenten, kip, vis en desserts
• Food processor - met robuuste RVS hak-, snij-, en raspbladen
• RVS blender - met een inhoud van 1,5L perfect voor het crushen van ijs en het blenden van puree en soepen.

De Kenwood Cooking Chef is vanaf eind september leverbaar in Nederland via diverse gerenommeerde kookwinkels, de kookwinkelketen Cook & Co, een aantal vestigingen van de Harense Smid en De Bijenkorf en de horecagroothandels. Consumenten kunnen via Kenwood een speciale kookworkshop volgen om de mogelijkheden van de Cooking Chef te ontdekken. De consumentenadviesprijs van de Kenwood Cooking Chef bedraagt € 1.199,-

Achtergrond Kenwood
In 1947 richt een Engelse ondernemer, genaamd Kenneth Wood, een bedrijf op in elektrische apparaten. Zijn filosofie was ‘‘het creëren van producten die als luxe beschouwd worden maar die vervolgens niet meer uit het dagelijks leven van de consument weg te denken zijn''.

In 1950 introduceert Kenneth Wood de eerste KENWOOD keukenmachine. Deze machine blonk uit door zijn veelzijdigheid en duurzaamheid en vandaag de dag is de KENWOOD Chef nog steeds een vertrouwde naam in miljoenen huishoudens wereldwijd.

Het vertrouwen in KENWOOD is al 60 jaar gebaseerd op kwaliteit, duurzaamheid, design en gebruiksgemak.

De revolutionaire nieuwe Cooking Chef is de nieuwste en meest geavanceerde uitvinding in de geschiedenis van KENWOOD. Door gebruik te maken van de nieuwste inductietechnologie in combinatie met de vertrouwde eigenschappen van de bekende KENWOOD Chef kan de Cooking Chef tegelijkertijd mengen en koken, waardoor een wereld aan nieuwe culinaire mogelijkheden open gaat.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Keukenaccessoires?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist