Het kopen van een waterkoker

waar moet je op letten?

Is het hoog tijd een nieuwe waterkoker aan te schaffen, of ben je gewoon op zoek naar een nieuw design voor je pas geverfde design keuken? Hoewel je het misschien niet zou denken, zijn er stiekem toch best een aantal dingen om rekening mee te houden wanneer het om een waterkoker kopen gaat. Met deze tips maak je zeker een goede keuze!

1. Pas je aan op het interieur

Een waterkoker kopen is één ding, maar het juiste apparaat kiezen is een heel ander verhaal. Iedere woning heeft namelijk zo zijn eigen interieurstijl, en de keuze van de waterkoker kan hier perfect op aangepast worden. Zo zorgt de juiste waterkoker ervoor dat je interieur een boost krijgt, en de verkeerde waterkoker juist voor het tegenovergestelde. Een waterkoker kopen mag dus gerust wat denkwerk kosten!

2. Het energielabel

Nu is het energielabel van een waterkoker natuurlijk net wat minder belangrijk dan wanneer je bijvoorbeeld een koelkast koopt; maar het is de overweging zeker waard. Zeker wanneer je actief gebruik maakt van de waterkoker, kan het geen kwaad om een waterkoker met een goed (A of B) energielabel aan te schaffen.

3. De inhoud

Ook zeker niet onbelangrijk: wat moet de inhoud van de waterkoker zijn? Als je regelmatig bezoek hebt, een groot gezin hebt of gewoon ontzettend veel water kookt is het wel zo handig als de inhoud naar behoren is. Een waterkoker van 1 tot 2 liter is over het algemeen handig genoeg voor een huishouden van 2 tot 4 personen.

4. Met of zonder warmhoudfunctie?

Geloof het ook niet, maar sommige (luxere) waterkokers hebben zelfs een warmhoudfunctie. Wil jij ‘s ochtends een kopje thee en een paar uur later hetzelfde water kunnen gebruiken voor een nieuw glas? Dan zoek je dus een waterkoker met warmhoudfunctie.

5. De kalkfilter

Met al dat water rondom het verwarmingselement is de kans groot dat ook een hoge kwaliteit waterkoker uiteindelijk wat kalk begint te vormen. En dit wil je natuurlijk niet in je warme drankjes hebben. Sommige waterkokers hebben dan ook een ingebouwde kalkfilter die deze dingen voorkomt.

6. Zelf de temperatuur instellen

Ben je een echte thee-liefhebber, dan is de kans groot dat jij jouw speciale theeën op de juiste temperatuur wilt drinken. In dit geval zoek je een waterkoker waarbij je de temperatuur zelf in kunt stellen. Ook handig als je liever geen al te heet glas hebt natuurlijk en direct wilt kunnen drinken!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist