Het Konijn is terug

Een stijlvolle, elektrische waterkoker

In 1990 veroverde Nikolaï Carels met zijn iconische fluitketelontwerp ‘Le Lapin’ de harten van vele Nederlanders. Met dit ontwerp won hij de vijfde editie van de HEMA-ontwerpwedstrijd. Hierna volgde niet alleen vele succesvolle verkoopjaren, maar won het ontwerp ook diverse designprijzen en werd het opgenomen in de collecties van Nederlandse musea. Door de komst van de elektrische waterkoker verdween de fluitketel en dus ook ‘Le Lapin’ langzaam uit de schappen. Nu, meer dan dertig jaar later, is ‘Le Lapin’ terug. Dit keer als elektrische waterkoker. Een hommage aan het geliefde fluitketelontwerp uit de jaren negentig. 

Een sieraad voor elke keuken
De nieuwe, elektrische waterkoker is niet alleen een ode aan de legendarische designklassieker, maar ook een antwoord op de vraag van vele ‘Le Lapin’-liefhebbers naar een elektrische variant van het oude ontwerp.

Het vernieuwde ontwerp kenmerkt zich door een stoer en stijlvol uiterlijk, gemaakt van hoogwaardige materialen. De handgreep is van echt bamboehout en de behuizing van de waterkoker is volledig vervaardigd uit roestvrij staal waardoor het water 100% puur blijft. Naast een stijlvolle vormgeving heeft het ontwerp een innovatief vul-, schenk- en
filtratiesysteem, wat bijdraagt aan een moeiteloze gebruikerservaring. 

Nikolaï Carels: “Sinds het eerste moment dat de ‘Le Lapin’-fluitketel uit de schappen verdween, kreeg ik regelmatig de vraag van klanten waar ze een nieuw exemplaar konden kopen en waarom er geen elektrische variant te koop was. In 2020, het dertigjarige jubileumjaar van ‘Le Lapin’, besloot ik aan deze wens tegemoet te komen. Met de nieuwe elektrische variant kunnen gebruikers nog steeds genieten van het iconische ontwerp, maar nu met het gemak van moderne technologie.”

De elektrische variant van de Le Lapin is opnieuw een geliefd design. Le Lapin heeft tijdens de Dutch Design Week een GIO Award in ontvangst mogen nemen. De honderd producten die deze award ontvangen behoren tot het beste dat Nederland te bieden heeft op het gebied van industrieel productontwerp. Het gaat om producten die niet alleen relevant maar ook innovatief en/of origineel zijn, bijzonder goed zijn vormgegeven, ontworpen zijn in Nederland, door een Nederlandse ontwerper of voor een Nederlands bedrijf en niet ouder zijn dan twee jaar. 

Begin van innovatief en duurzaam keukenaccessoiresmerk
Met de steun van een enthousiaste groep investeerders is het Nikolaï gelukt om zijn visionaire ontwerp in eigen beheer te produceren. Hierbij ontstond ook het idee om de naam ‘Le Lapin’ niet alleen als productnaam te gebruiken, maar ook als de naam van een gloednieuw keukenaccessoiresmerk: ‘Le Lapin Kitchenware’.

“Met ‘Le Lapin Kitchenware’ willen we een nieuwe stap zetten in de wereld van keukenaccessoires. Een plek waar innovatie, design en duurzaamheid centraal staan. Ons doel is om uit te groeien tot een internationale speler die hoogwaardige, vernieuwende en duurzame keukenproducten aanbiedt”, aldus Nikolaï. Maar de focus zal nu eerst komen te liggen op de verkoop van de elektrische waterkoker. “Die introduceren we in matzwart, als basisvariant. Bij succes zijn we ook van plan om andere kleuren toe te voegen aan het assortiment.”

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Keukenaccessoires?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist