Hoe vind je de perfecte keuken?

Nieuwe keuken uitzoeken

Sta je op het punt om een nieuwe keuken te kopen? Dan heb je vast keuzestress. Want keukens bestaan in ontzettend veel kleuren, materialen en stijlen. Bovendien moet je een opstelling kiezen die bij je past en ook nog apparatuur uitzoeken. In dit artikel geven wij je enkele nuttige tips die je het makkelijker maken om je droomkeuken te vinden!

Kies een keukenstijl die bij je past

Om je droomkeuken te vinden, dien je eerst goed na te denken over welke stijl je wilt. Pas dan kun je gericht beginnen zoeken. Keukens bestaan in heel veel verschillende stijlen, maar de populairste zijn modern, minimalistisch, landelijk en industrieel. Minimalistisch is een goede keuze als je niet houdt van accessoires en je je keuken het liefst zo strak mogelijk wilt. Kies voor modern als je dol bent op strak, maar toch enkele speelse accenten wilt leggen door bijvoorbeeld één opvallende kleur of vorm toe te voegen.

Industrieel is een stijl die natuurlijke materialen met ruwe materialen, zoals metaal combineert. En de warmste optie is een landelijke keuken waarbij er gebruikgemaakt wordt van natuurlijke kleuren en materialen. Als je echt zeker wilt weten welke stijl bij je past, is het goed om op voorhand zoveel mogelijk voorbeelden te bekijkenl.

Bepaal de beste opstelling

Denk ook goed na over de opstelling. Het is belangrijk dat je je keuken zo praktisch mogelijk indeelt én dat je de opstelling mooi vindt. Wat er allemaal mogelijk is, hangt voornamelijk af van de ruimte die je beschikbaar hebt. In kleine ruimtes wordt bijvoorbeeld een hoekkeuken aangeraden, omdat deze plaats uitbespaart. Als je een kleine vierkante ruimte hebt, kun je ook kiezen voor een U-vormige keuken. Een rechte keuken is dan weer ideaal voor langwerpige ruimtes. En als je voldoende plaats  kun je een prachtig keukeneiland toevoegen. Maar er zijn nog vele andere mogelijkheden. Het is aangeraden om al de opties goed te bekijken, zodat je zeker de juiste beslissing maakt.

Heel belangrijk: kies de juiste apparatuur

Het is tevens van belang dat je de juiste keuze maakt op vlak van keukenapparatuur. De keukenstijl die je kiest heeft een invloed op welke apparatuur je moet kopen. Zo past een groot vrijstaand fornuis bijvoorbeeld heel goed in een landelijke keuken. Voor een moderne en minimalistische keuken is een inductiekookplaat dan weer beter.

En in een minimalistische keuken wordt daarnaaast zoveel mogelijk inbouwapparatuur geplaatst. Hoewel het erg belangrijk is om rekening te houden met de stijl, mag je natuurlijk ook niet vergeten te letten op de kwaliteit en het gebruiksgemak van de toestellen.

Je droomkeuken ligt binnen handbereik

Een keuken vinden die goed bij je past, is niet zo moeilijk. Zodra je weet welke stijl je wilt en welke opstelling het best in de ruimte past, heb je je droomkeuken snel gevonden. Dan moet je alleen nog goede apparatuur uitkiezen die mooi bij je keuken past. Vind je toch niet wat je zoekt? Dan is het een goed idee om een keuken op maat te laten maken!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Keukentrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist