Een nieuwe vloer

waar je lang mee vooruit kan

Op zoek naar een duurzame vloer die tientallen jaren mee kan? Neem dan eens een kijkje naar de gietvloer. Dit type vloeren heeft als eigenschap een zeer lange levensduur, veel langer dan je waarschijnlijk gewend bent van andere type vloeren. Dit komt omdat een gietvloer bestaat uit meerdere lagen die, zodra ze opgedroogd zijn, een ijzersterke ondergrond vormen. Een ondergrond die niet eenvoudig beschadigd en eenvoudig schoon te houden is. De mogelijkheden om een gietvloer op een goedkope manier aan te brengen worden bovendien steeds uitgebreider.

Hoe zit het met de levensduur?
Maar hoe lang gaat een gietvloer precies mee? Dat valt helaas niet exact vast te stellen. Dit verschilt namelijk per situatie. Er zijn veel verschillende soorten gietvloeren en allemaal hebben ze net weer wat andere eigenschappen. Uiteraard verschillen de prijzen ook flink. Een vloer die langer meegaat, kost doorgaans ook wat meer. De type gietvloeren zijn onder te verdelen in drie hoofdsoorten. Er is vloercoating, een dun type gietvloer dat vaak maar enkele tientjes per vierkante meter kost, de normale gietvloer die gemiddeld € 50 per vierkante meter kost en een epoxyvloer, die al gauw richting € 100 per vierkante meter gaat. Dat is een behoorlijke investering, horen we je denken. Dat klopt, maar omdat de gietvloer wel een leven lang mee kan gaan verdien je dit op de lange termijn eenvoudig weer terug.

Hoe vaak moet je gietvloer onderhouden?
Zoals we al kort even genoemd hebben, ben je niet veel tijd kwijt aan het onderhouden van je nieuwe gietvloer. Je hoeft de vloer alleen af en toe even te stofzuigen en er een dweil overheen te halen, één keer per week bijvoorbeeld. Dat is meer dan voldoende om de ondergrond in een goede staat te houden. Je hebt bovendien geen chemische schoonmaakmiddelen nodig om een gietvloer schoon te maken. Dit kan gewoon met warm water. Het grote voordeel zit hem in de wijze van aanbrengen, de vloer wordt in een keer gegoten. Hierdoor ontstaan er geen naden of randen, bij andere type vloeren kan daar juist vaak vuil tussen ontstaan.

Zijn er mogelijkheden om een vloer goedkoop te gieten?
De afgelopen jaren zijn er steeds meer mensen bijgekomen die interesse hebben in het gieten van een vloer. Dit zorgt ervoor dat er ook steeds meer goedkope gietvloeren op de markt komen. Dit is natuurlijk een positieve ontwikkeling, al moet men wel op de kwaliteit blijven letten. Vergelijk de prijzen maar ook de werkwijze en materialen van verschillende bedrijven die je kan inschakelen om een vloer in je woning te gieten.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Vloeren?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist