een industriële look in de keuken

3 nuttige tips

De industriële stijl is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de populairste stijlen van dit moment. Mensen hebben massaal de industriële look omarmd. Deze is inmiddels niet meer alleen weggelegd voor oude fabrieksgebouwen, restaurants of hotels. Nee, ook in traditionele Nederlandse woningen komt deze stijl veelvuldig voor. De industriële stijl is binnen de gehele woning door te voeren. Niet alleen in de woonkamer, maar ook in e slaapkamer, badkamer en zelfs keuken. Ben jij verliefd geworden op de industriële stijl? Kijk je al tijden verlangend naar de keukens van Restylexl.nl? In dit artikel geven we 3 tips om de industriële look ook naar jouw keuken te halen!


1. Krijg inzicht in de kenmerken van de industriële keuken
Wanneer je een stijl goed wilt doorvoeren, is het natuurlijk wel belangrijk dat je precies weet welke over welke kenmerken deze beschikt. Wat verstaan we nu precies onder een industriële keuken en welke elementen mogen echt niet ontbreken?

- Natuurlijke materialen zijn een ware must binnen de industriële stijl. Denk hierbij vooral aan materialen die robuust ogen zoals hout. Deze geven de keuken net wat meer charme en zo hul je de keuken direct in industriële sferen.
- Een robuuste uitstraling mag niet ontbreken in de industriële keuken. Daarbij wordt er vaak gebruikt van stoere en ruwe materialen. Denk bijvoorbeeld aan beton of roestvrij staal. Het hoeft niet perfect te zijn. Juist de oneffenheden van de materialen maken deze stijl zo geliefd.
- De keuken hoort over een grootse uitstraling te beschikken. Dat betekent niet direct dat de keuken ook daadwerkelijk enorm hoeft te zijn. We zijn immers niet allemaal gezegend met zoveel ruimte. Maar door middel van optisch bedrog kan je hem wel groter laten lijken.
- Een stoer kleurenpalet is tevens van essentieel belang. Denk hierbij niet alleen aan zwart, maar ook aan grijs- of natuurtinten. Maak spannende kleurcombinaties voor een geweldig effect.

2. Zorg voor industriële details
De industriële keukens van Restylexl.nl vormen de perfecte basis voor dat industriële gevoel. Natuurlijk ben je er dan nog niet. Over een industriële keuken beschikken is alleen niet voldoende. Je moet ook aandacht schenken aan de details. Anders is het hoofdgerecht er wel, maar mis je de belangrijkste ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan een robuuste houten snijplank, stijgerbuizen om theedoeken of pannen aan te hangen, of een stalen of houten trolley om je borden en bestek op te plaatsen. Je kunt het zo gek nog niet verzinnen of het is er. Die industriële details maken het plaatje helemaal compleet.

3. Denk aan de keukenverlichting
Natuurlijk speelt ook de keukenverlichting een zeer belangrijke rol. Deze zijn allesbepalend voor de sfeer en industriële touch in de woning. Denk bijvoorbeeld aan een stoere hanglamp boven het keukenblad. Is de eetruimte pal naast de keuken gelegen? Vergeet dan niet om ook hier gebruik te maken van industriële lampen. Zo maak je van het plaatje één geheel en geniet je van een geweldige industriële look in huis. Ook door het gebruik van een robuuste eettafel en cognac leren stoelen maak jij de industriële uitstraling helemaal compleet.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist