Warendorf keukens

Philippe Starck’s unieke visie

Warendorf maakt al ruim 35 jaar hoogwaardige keukens onder de merknaam Miele Keukens. In 2010 gaat de Duitse fabrikant verder onder haar eigen naam. Het eerste bijzondere project is de samenwerking met Philippe Starck. De Franse topontwerper heeft zich samen met keuken-fabrikant voor het eerst gewaagd aan het ontwerpen van een complete keuken. Zijn doel hierbij was niet om de verschillende apparaten zo mooi mogelijk neer te zetten maar om de functie die een keuken in moderne huishoudens speelt te optimaliseren. Een sociale ruimte waar mensen praten, lezen, werken, eten, koken en drinken. De keukens van Starck zijn niet langer alleen een ruimte in huis waar gekookt kan worden, de keuken is een verlengstuk geworden van het complete interieur. Vanaf begin maart 2010 zijn de vier verschillende keukenontwerpen van ‘Starck by Warendorf' in Nederland verkrijgbaar.
De keuken is bij de meeste mensen het centrum van het huis. Waar woonkamers vaak worden ingericht rondom de televisie, vormen het fornuis, de koelkast en de oven vaak het uitgangspunt voor een keukenontwerp. Philippe Starck: ‘De keuze voor je huis is in de eerste plaats gebaseerd op liefde, liefde is passie en vuur. De kern van een huis en van het leven is vuur. En vuur vind je in de keuken. Ik wil met mijn vier ontwerpen mensen in staat stellen om optimaal te leven en te genieten. De vier keukens zijn niet gemaakt op basis van gebruiksspecificaties, ze zijn gebaseerd op de persoonlijkheid van verschillende mensen.'Het ontwerp is het ontwerp
Starck heeft een compromisloos ontwerp gemaakt: ‘Bij ontwerpen is vrijheid de enige echte stijl. Dit betekent; elk design is gemaakt vanuit een bepaalde gedachte, het ontwerp komt dan ook het beste tot zijn recht als je hier niet vanaf wijkt. ‘De vier keukens bestaan uit modules die eruit zien als een meubel volgens een vast ontwerp. De ruimte wordt aangepast aan het meubel in plaats van andersom. De hoogte staat vast de breedte is afhankelijk van het aantal kasten. Op die manier blijft het ontwerp in balans en ziet het er uiteindelijk bij mensen thuis dus net zo uit als op de foto of in de showroom.

Vier keukens voor vier persoonlijkheden
In totaal introduceert Warendorf vier keukens van de hand van Starck: Library, Duality, Tower en Primary. Elke keuken heeft een eigen specifieke sfeer die aansluit bij verschillende persoonlijkheden en hun individuele woon- en leefstijl.

"Library" is de tegenpool van de traditionele keuken. Bedoeling van Philippe Starck is cultuur en voeding samen te brengen in de huiselijke keuken. Het monoblok is omgeven door boekenkasten inclusief bibliotheektrap. Twee ruime tafels zorgen voor uitgebreide gebruiksmogelijkheden. De functionaliteit van de keuken wordt hiermee uitgebreid tot een echte leefruimte.

"Tower" brengt de essentie van het koken ( water, vuur, warmte en kou) terug in twee roterende ‘torens'. Alle kasten en apparatuur zijn aan het oog onttrokken, wat zorgt voor een strak en opvallend design. Het ontwerp bestaat uit een koude en warme toren. Met koel- en vrieskast in de ene en de oven in de andere toren.

"Duality" (dubbelzijdigheid) oogt traditioneel, maar is tweezijdig en fungeert daardoor als roomdivider. De vormgeving zorgt ervoor dat Duality past in vele interieurs. Alle apparatuur gaan schuil achter strakke panelen waardoor het monoblok een rustige uitstraling krijgt. De doorkijk in het midden van het blok zorgt voor veel licht in de ruimte.

"Primary" is een compacte luxe keuken met een opvallend kleurrijk uiterlijk.
Dit ontwerp is specifiek gericht op kleinere ruimtes. Het basismeubel is uitgevoerd met kookplaat, afzuigkap en vaatwasser is afhankelijk van de beschikbare ruimte,
uit te breiden met één of meerdere modules. Aan het compacte keukenblok zijn schemerlampen toegevoegd, die de keuken een barokke uitstraling geven.

Warendorf levert de vier keukens in verschillende kleuren. De keukens worden gebouwd in Warendorf met een compromisloze kwaliteit. De keukens Starck by Warendorf zijn vanaf beginmaart leverbaar.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Design keukens?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist