Varenna vs Varenna

Design keuken vs dorpje

In tegenstelling tot wat sommige mensen misschien denken,heeft het plaatsje Varenna in Italië niets te maken met het keukenmerk. De enige overeenkomst is dat het in dezelfde regio ligt.Varenna is een plaats in de Italiaanse regio Lombardije en behoort tot de provincie Lecco. Ook het bedrijf Poliform Varenna is in deze regio gevestigd en is een gewaardeerd, vooruitstrevend bedrijf in dit gebied. Lurago D’Erba is de plek waar het kantoor van Varenna zich bevindt en het hoofdkwartier en de prachtige en enorme showroom het ‘LAB,’ bevinden zich in Inverigo.

Het schilderachtige plaatsje Varenna, is gelegen aan de oostelijke oever van het Comomeer, bij de monding van de rivier Esino. Het plaatsje telt vele nauwe steegjes met trappen en heeft een kleine oude vissershaven. De kerk ‘San Giorgio’ uit 1313 met zijn hoge klokkentoren is het belangrijkste bouwwerk in het dorp. Een opvallende bezienswaardigheid is de prachtige muurschildering van de heilige Christoffel aan de buitenkant van deze kerk. Ook aan de binnenzijde vindt men trouwens unieke fresco’s. Vanuit Varenna vaart een autoveerboot op en neer naar de plaats Cadenabbia, die op de andere oever ligt. Er zijn ook enkele geregelde bootverbindingen met de plaatsen Menaggio en Bellagio.

Wanneer u tijdens uw vakantie in de buurt van dit echte Italiaanse plaatsje komt, wat steil tegen de oever van het Comomeer ligt, is het zeker de moeite waard om hier eens te stoppen. Tijdens de wandeling door het kleine centrum krijgt u een goed beeld van het echte Italiaanse leven. Het dorp verkeert voor een groot gedeelte nog in de oorspronkelijke staat. De mooie uitzichten en het flaneren over de promenade langs het meer, zullen u het heerlijke Italië gevoel geven. Varenna doet er alles aan om deze authentieke sfeer te bewaren. In de omgeving liggen nog een aantal punten, die de moeite waard zijn, zoals het Kasteel van Vezio, Villa Monastero, Villa Cipressi en de bron van de Fiumelatte.

Bent u toch in de buurt, dan is het misschien leuk om ook eens een bezoek te brengen aan de gigantische showroom van Varenna, van het echte Italië is de overstap naar het pure Italiaanse design zo gemaakt. In het Poliform LAB treft u een ruimte van 13.500 vierkante meter, geheel gewijd aan een Italiaanse sfeer van creativiteit en stijl, iets waar Italië zeer goed in is. U krijgt hier een duidelijk beeld van de keukens van Varenna, de meubels van Poliform en het spel van de samenwerking.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Design keukens?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist