Valcucine oprichter Gabriele Centazzo

ontvangt prestigieuze Italiaanse prijzen

Gabriele Centazzo, de scheppende kracht achter Valcucine, Italiaanse producent van designkeukens, heeft de Premio dei Premi all’Innovatizione 2011 ontvangen. Dit is de belangrijkste Italiaanse prijs voor innovatie. Centazzo ontving daarnaast een eervolle vermelding bij de XXII Compasso d’Oro Awards.
Valcucine ziet deze internationale eerbewijzen aan haar oprichter als een erkenning voor de gedurfde keuzes op het gebied van duurzaamheid en design.Creativiteit en ethiek

Valcucine baseerde haar bedrijfsfilosofie vanaf de eerste dag op het idee dat creativiteit en ethiek hand in hand gaan en dat innovatieve oplossingen mogelijk zijn met respect voor mens en milieu. Gabriele Centazzo heeft de afgelopen dertig jaar met alle medewerkers vanValcucine bewezen dat de mooiste Italiaanse designkeukens op duurzame wijze geproduceerd kunnen worden, zonder verspilling van grondstoffen.

Premio dei Premi all’Innovazione
De ‘Prijs der Prijzen voor Innovatie’ van het Italiaanse ministerie van Publieke Zaken en Innovatie wil de cultuur van verandering en innovatie in Italië bevorderen. De prijs wordt toegekend aan ondernemers die duurzaamheid in combinatie met creativiteit tot stand brengen. De Premio dei Premi all’Innovazione 2011 is in het Quirinaal Paleis door de president van Italië, Giorgio Napolitano uitgereikt aan Gabriele Centazzo, topman vanValcucine.

Compasso ‘d Oro
De Compasso d’Oro ADI is de toonaangevende erkenning voor de innovatieve kwaliteit van producten of projecten. Bij de XXII Compasso d’Oro Awards nam Gabriele Centazzo namensValcucineeen eervolle vermelding in ontvangst. De bekroning betrof de categorie Research for Business van de ADI Design Index 2010, een erkenning voor het goede werk vanValcucineop het gebied van ethiek, milieu en innovatie.

Ethisch en cultureel proces
Valcucine is zeer verheugd over de brede waardering voor haar bedrijfsfilosofie. “Het is een ethisch en cultureel proces,” zegt Gabriele Centazzo. “Gedegen research, intelligent gedematerialiseerd design en een goede planning leiden tot de juiste balans tussen gebruik en herstel van natuurlijke grondstoffen. De bekroningen inspireren ons om met passie en Italiaans vernuft verder te gaan met de ontwikkeling van hoogwaardige designkeukens.”

Over Valcucine
Opgericht in 1980, groeideValcucineuit tot een organisatie met 180 medewerkers. De uitgebreide productiefaciliteit in het Italiaanse Pordenone omvat 33.000 m2. Het bedrijf heeft een omzet van 46.000.000 miljoen euro en exporteert designkeukens naar Nederland, Frankrijk, Spanje, de Verenigde Staten, Duitsland, Rusland en Hong Kong en zo’n 40 andere landen.

Valcucineheeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Het destructieve beleid van de voorbije industriële periode kan en moet worden omgebogen naar systemen die de aarde beschermen en de kwaliteit van ons leven verbeteren. Het motto vanValcucineis: ‘Man should not make marks in the sand that cannot be cancelled by the wind.’

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Design keukens?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist