Valcucine keukens

Spraakmakende kunstkeuken

Op de Italiaanse kunstbeurs Artissima18, is keukenmerk Valcucine een spraakmakende exposant. Wat doet een keukenleverancier op een groot cultureel evenement? Valcucine toont er designkeukens ter ondersteuning van kunst. Kunstenaars van Atelier Manolibera demonstreren in workshops hoe de strak vorm­gegeven keukens kunnen worden voorzien van decoraties.Duurzaam, sociaal, creatief

Valcucine legt zich al meer dan dertig jaar toe op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bedrijf heeft niet alleen een scherp oog voor duurzaamheid bij de productie van de keukens, maar ook een sterk sociaal profiel. Daarbij onderscheiden de keukens van Valcucine zich door een fraaie en functionele vormgeving.

Al deze aspecten komen op een bijzondere manier samen tijdens de kunstbeurs

Artissi­ma18. In de VIP-lounge staat een Valcucine Artematica Vitrum Arte-keuken, het parade­paardje van Valcucine. De keuken, uitgerust met apparatuur van het topmerk Gaggenau, wordt bemand door de chefs Giovanni Grasso & Igor Macchia.

Verzonken front met aluminium frame
De keukenserie Artematica Vitrum Arte wordt gekenmerkt door een speciaal front met aluminium frame dat het mogelijk maakt om afbeeldingen geheel vlak te integreren. Het programma omvat glazen fronten die met de hand worden gedecoreerd. Zo wordt van een Artematica Vitrum Arte keuken een uniek kunstwerk gemaakt. Spectaculaire voorbeelden van de mogelijkheden zijn gecreëerd door kunstenaars Sandro Chia en Alessandro Mendini. Valcucine denkt graag mee over nieuwe creatieve mogelijkheden.

Blikvangers door jonge kunstenaars
Op de kunstbeurs Artissima werden de keukenfronten gedecoreerd door Arianna Fiorini, Cesare Paltrinieri en Riccardo Persico, jonge kunstenaars verbonden aan Atelier Monoliberia, een sociale werkplaats van het Cooperativa Sociale Nazareno Emmanuel Centre uit Carpi, Modena. Na de sluiting van de kunstbeurs vormt de unieke keuken het decor voor een theatershow van de jongeren van Atelier Manolibera, mede georganiseerd door keukenleverancier Valcucine.

Atelier di Pittura Manolibera
"De vraag is: wie is er eigenlijk anders?" Dat vraagt Deisa Centazzo, kunst- en evenementen manager van Valcucine zich af, als Atelier Manolibera ter sprake komt.

"Anders zijn is een voordeel, een verrijking." Atelier di Pittura Manolibera werd in de jaren negentig opgezet door het Cooperativa Sociale Nazareno Emmanuel Day Centre in Carpi, Modena. De inspiratie hiervoor ontstond toen een jonge rolstoelgebruiker, Pietro, in het najaar van 1995 vermist leek. Toen zijn begeleiders hem terugvonden was hij in een tekenlokaal vol overgave met verf bezig. De onverwachte passie van Pietro voor schilderkunst leidde tot een kunstprogra­mma dat ruimte biedt aan expressieve originaliteit en diverse tentoonstellingen.

Over Valcucine
Opgericht in 1980, groeide Valcucine uit tot een organisatie met 180 mede­wer­kers. De uitgebreide productiefaciliteit in het Italiaanse Pordenone omvat 33.000 m2. Valcucine is in Italië marktleider in het hogere segment en heeft een omzet van 46 miljoen euro. Daarnaast exporteert Valcucine designkeukens naar Nederland, Frankrijk, Spanje, de Verenigde Staten, Duitsland, Rusland, Hong Kong en zo'n 40 andere landen.

Valcucine heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Het destructieve beleid van de voorbije industriële periode kan en moet worden omgebogen naar syste­men die de aarde beschermen en de kwaliteit van ons leven verbeteren.

Het motto van Valcucine is: 'Man should not make marks in the sand that cannot be cancelled by the wind.'

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Design keukens?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist