Valcucine keukens

profileert zich op de Nederlandse keukenmarkt

Valcucine, de Italiaanse producent van design keukens, heeft internationaal een grote reputatie. De veeleisende keukenliefhebber gaat kennismaken met een uniek merk dat helemaal past in deze tijd, omdat het spectaculair design met vergaande duurzaamheid combineert.

Vernieuwend design

Keukens van Valcucine vallen al tientallen jaren op door hun fantastische vormgeving. In 1988 was model Arte­matica de eerste keuken ter wereld met een volstrekt onzichtbare bevestiging van glaspanelen op een aluminium frame. In dit revolutionaire model werden ook voor het eerst hout en HPL gecombineerd. Artematica is nog steeds in productie en werd in 2008 opgenomen in de collectie van het Museum of Modern Art in New York.De Valcucine-ontwerpen van vandaag beloven de klassiekers van morgen te zijn.

Continue innovatie
In de visie van Valcucine vloeien keuken en leefruimte op een natuurlijke manier in elkaar over. Daarom worden in de actuele collectie ontwerpen gepresenteerd die ook in andere ruimten van het huis kunnen worden toegepast. De Valcucine Living kenmerkt zich door fraaie, geometrische vormen. In 2011 werd de Valcucine Laundry geïntroduceerd voor een compromisloze, stijlvolle en praktische wasruimte.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Valcucine keukens zijn gemaakt voor een lang leven. Vanaf de oprichting in 1980 kiest het bedrijf daarbij resoluut voor een duurzame productie. Daarom sloot Valcucine zich al in 1998 aan bij Bioforest, de eerste natuurbeschermingsorganisatie voor producenten. In 2001 was Valcucine het eerste Italiaanse keukenmerk met een ISO 14001-certificatie. Ook werd de FSC-certificatie behaald. Sindsdien heeft het bedrijf vele eervolle prijzen, certificaten en vermeldingen op milieugebied ontvangen.

Duurzaamheid in alle opzichten
Zorg en aandacht voor de wereld om ons heen is terug te zien in alle fasen van het productie­proces, van ontwerp tot distributie. In 2009 introduceerde Valcucine de eerste keuken waarin op grote schaal gerecycled materiaal is toegepast: de uit glas en aluminium opgebouwde Invitrum. Bij het maken van superdunne fronten liet Valcucine zich inspireren door de auto-industrie. Voor het resultaat –

2 mm dunne fronten – is 90% minder hout nodig.
Valcucine past daarbij waar mogelijk recyclebare materialen toe. En met behulp van de modernste technieken beperkt Valcucine het verbruik van energie en de hoeveelheid afvalstoffen tot het minimum.

Over Valcucine
Opgericht in 1980, groeide Valcucine uit tot een organisatie met 180 mede­wer­kers. De uitgebreide productiefaciliteit in het Italiaanse Pordenone omvat 33.000 m2. Valcucine is in Italië marktleider in het hogere segment en heeft een omzet van 46 miljoen euro. Daarnaast exporteert Valcucine designkeukens naar Nederland, Frankrijk, Spanje, de Verenigde Staten, Duitsland, Rusland, Hong Kong en zo'n 40 andere landen.

Valcucine heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Het destructieve beleid van de voorbije industriële periode kan en moet worden omgebogen naar syste­men die de aarde beschermen en de kwaliteit van ons leven verbeteren.

Het motto van Valcucine is: 'Man should not make marks in the sand that cannot be cancelled by the wind.'

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Design keukens?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist