Valcucine design keukens

Salone del Mobile Milaan

Van 16 tot 22 april staat Milaan in het teken van de Salone del Mobile. Tijdens de beursperiode is een bezoek aan Fuorisalone in het Brera Design District ook zeer de moeite waard. Valcucine, producent van design keukens presenteert in haar permanente showroom aan de Corso Garibaldi 99 een spectaculaire tentoonstelling rond de thema’s duurzaamheid en hergebruik en een levenslange garantie.Verantwoorde keuzes op langere termijn

Valcucineproduceert hoog-technologische keukens met een pure, minimalistische belijning. Daarbij betoont het bedrijf al sinds de oprichting een opmerkelijk respect voor mens en milieu. VoorValcucinebetekent duurzaam ondernemen ook: niet terugschrikken bij economische tegenwind. Het bedrijf wil zich niet uitsluitend laten leiden door de logica van de markt, maar verantwoorde keuzes maken die voor de wereld waarde opleveren op langere termijn.

Tegen de stroom durven ingaan
Gabriele Centazzo, topman vanValcucine, zegt hierover: “Het Latijnse ‘respondeo’ betekent ‘een belofte doen’, een verantwoordelijkheid accepteren’. Als we het woord ‘responsare’ bekijken dan ontdekken we de betekenis ‘in staat zijn om tegen de stroom in te gaan’. Als ik metValcucineeen belofte heb gedaan en trouw wil zijn aan de stem van mijn geweten, dan moet ik bereid zijn om de uitdagingen die daaruit voortkomen, het hoofd te bieden. Ik moet tegen de stroom durven ingaan metValcucine. Dat doen we dus ook.”

Nieuwe concepten op het gebied van hergebruik
Tijdens de Salone del Mobile in Milaan zalValcucinedeze opmerkelijke bedrijfsfilosofie op verrassende wijze presenteren in haar permanente showroom aan de Corso Garibaldi 99 in het Brera Design District. Dit markante stadsdeel heeft de hoogste dichtheid aan showrooms, galeries en ruimtes gewijd aan design en hedendaagse kunst. Met een fraaie ruimte van 600 m2 isValcucinede hoofdsponsor van het belangrijkste district van de "Fuorisalone", waar verrassende concepten zullen worden getoond op het gebied van hergebruik, recyclering en terugwinning. In de porch en in het voetgangersgedeelte tegenover de showroom worden alle bruikbare oppervlakken beschikbaar gesteld aan kunstenaars en partnerbedrijven met dezelfde opvattingen over duurzaamheid en design. Zij krijgen de kans om hun creatieve ideeën te delen metValcucineen deze gezamenlijk te presenteren aan een internationaal publiek.

Verbindingen die lijm overbodig maken
In de showroom van Valcucinezullen werkeilanden en installaties worden geconstrueerd met behulp van het door Valcucineontwikkelde MECCANICA by DEMODE. De enkelvoudige structurele elementen vormen mechanische verbindingen die het gebruik van milieubelastende lijmen onnodig maken. Met MECCANICA wordt de levenscyclus van Valcucinekeukens nog verder geoptimaliseerd. De innovatieve elementen kunnen tot 90% worden hergebruikt en zijn 100% recyclebaar.

Lifelong Responsability Guarantee
Als toonaangevende duurzame producent introduceertValcucine tijdens de Salone del Mobile een bijzondere levenslange garantie op haar producten. Als eerste onderneming in de keukenbranche neemtValcucine op zich om eigen keukens van glas en aluminium weer in te nemen aan het einde van hun levenscyclus. Zij zullen worden gerecycled of gereconditio­neerd. De nieuwe Lifelong Responsability Guarantee bevestigtValcucines betrokkenheid bij en verantwoordelijkheid voor de leefomgeving: verbruik van grondstoffen en energie moet zoveel mogelijk worden beperkt. De garantie is ook van toepassing op het verbindingssysteem MECCANICA by DEMODE.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Design keukens?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist