Tijdloze, innovatieve SieMatic keukens

CLASSIC-lifestyle

De introductie van de lifestyle-collecties van SieMatic - CLASSIC, PURE en URBAN - zorgden voor een revolutie in de keukenwereld. In plaats van de hardware - de keuken - zette SieMatic de software centraal: de mens.

Met de lancering van de geheel vernieuwde CLASSIC-lifestyle zet SieMatic een nieuwe innovatieve stap op het gebied van tijdloos elegant kitchen interior design. Met zijn verfijnde samenspel tussen klassieke en minimalistische stijlelementen is de CLASSIC-lifestyle een verwijzing naar traditie en het ambachtelijk toepassen van eerlijke en autenthieke materialen. Met bijvoorbeeld de hedendaagse interpretatie van de traditionele Chinese bruidskast.

Maar er is meer: nieuwe, hoogwaardige afwerkingen bijvoorbeeld, en de volmaakte harmonie tussen binnen- en buitenzijde van de keuken.
Deze drie innovaties zijn tussen 17 en 22 september gepresenteerd op het SieMatic Forum 2016.

> INNOVATIE 1: DE NIEUWE INTERPRETATIE VAN DE LIFESTYLE CLASSIC
Het belangrijkste nieuws op het SieMatic Forum 2016 is de compleet vernieuwde SieMatic-lifestyle CLASSIC. De gepresenteerde keukencomposities worden gekenmerkt door een verfijnd samenspel tussen klassieke en minimalistische stijlelementen, tussen symmetrie en asymmetrie, en tussen matte en hoogglans oppervlakken van verschillende materialen. Dat laatste varieert van gelakt hout en steen tot metalen die duidelijke accenten zetten: in deuren met facetlijsten, wandborden, glasvitrines, meubelen, schouwen en grepen.

Onder de aantrekkelijkste nieuwe ontwikkelingen bevinden zich stilistische vernieuwingen zoals de elegante metalen randen voor SieMatic StoneDesign- werkbladen en unieke noviteiten zoals de elegante metalen wallframes die speciaal ontwikkeld zijn voor aan de wand, en zo extra allure verschaffen.

Een ander signature piece van de SieMatic-collectie CLASSIC is een uitzonderlijk, vrijstaand element dat op elegante wijze is vormgegeven qua materiaalgebruik en ontwerptaal: de moderne SieMatic-interpretatie van de traditionele Chinese bruidskast. Dit zowel visueel als functioneel unieke meubelstuk in mat zwart eiken met accenten van gepolijst nikkel is beschikbaar in een variëteit aan versies: niet alleen als opbergmeubel maar ook voorzien van een koel- of vriesapparatuur.

De indelings- en ontwerpprincipes van de SieMatic-lifestyle CLASSIC is gebaseerd op de exclusieve SieMatic BeauxArts collectie, die tien jaar geleden internationaal werd voorgesteld. Dit succesvolle concept, dat op harmonieuze wijze schijnbaar tegengestelde stijlen combineert, is verder doorontwikkeld. Het volgt de principes van de gelijknamige architectonische stroming die eind negentiende eeuw brak met de geldende regels en zo het beeld van de moderne Amerikaanse metropool schiep. En waarvan de wereldberoemde, tijdloos elegante gebouwen het plaatselijke straatbeeld nog altijd verrijken.

> INNOVATIE 2: NIEUWE AFWERKINGEN: ELEGANT EN VERFIJND
Nieuw is de SieMatic AntiPrint-coating. Dit voorkomt vingerafdrukken op plekken waar zij het meest storen: op meubelstukken met hoogwaardige matte oppervlakken in SieMatic SQ-lak of de nieuwe zijdeglans SieMatic SimiLaque.
Deze afwerking is niet alleen beschikbaar in het hele SieMatic ColorSystem, maar ook in de 1950 NCS-tinten van het SieMatic Individual ColorSystem.

Voor nieuwe, tijdloos elegante designopties met exclusief hout zijn de SieMatic- afwerkingen platinum grey oak, truffle oak en smoked oak beschikbaar in de hoogwaardige, artisanale SieMatic fineerafwerkingen voor het keukenmeubel.
De oppervlakken van hout met hun nerftextuur of juist glanzende lak maken de SieMatic keukenmeubelen en interieurs achter glazen deuren tot ware eyecatchers.

> INNOVATIE 3: VOLMAAKTE HARMONIE TUSSEN BINNEN EN BUITEN
Met het aluminium inrichtingssysteem voor laden en andere uittrekbare onderdelen, en met het MultiMatic aluminium inrichtingssysteem voor hoge, wand- en onderkasten, heeft SieMatic zijn eigen materiaalgebruik en designtaal ontwikkeld voor het ‘innerlijk’ van de keuken.

Daaraan wordt nu een reeks intelligente en doordachte toepassingen toegevoegd, voor bijvoorbeeld pantry’s en hoekkasten, om te komen tot een optimaal gebruik van de beschikbare bergruimte. Alle details zijn exclusieve SieMatic-ontwikkelingen, individueel aanpasbaar en flexibel, die samen een harmonieus geheel vormen. Een geheel dat wordt gekenmerkt door een hoogwaardig aluminium-effect.

SIEMATIC FORUM 2016
Het constante streven naar internationaal design van tijdloze elegantie kenmerkt SieMatic als geen ander. Dit wordt niet alleen gestaafd door de talrijke design awards die zijn uitgereikt door internationaal vermaarde instituten; het werd onlangs in het bijzonder benadrukt door de German Design Council, die SieMatic de prestigieuze gouden German Brand Award toekende.

Als onderdeel van de grootste najaars-meubelbeurs van Europa, organiseerde SieMatic van 17 tot 22 september het Forum voor Tijdloos Elegant Design.
In de tentoonstellingsruimtes van het August-Wilhelm Siekmann-Forum in het Duitse Löhne lieten keukenspecialisten, interieurontwerpers en journalisten van over de hele

wereld zich inspireren door en informeren over de laatste innovaties en ontwikkelingen op het gebied van design, afwerkingen en technische details – getoond in de drie SieMatic-lifestyles CLASSIC, PURE en URBAN.

SieMatic is een luxe premium keukenmerk met een lange geschiedenis en een internationale reputatie op het gebied van excellentie in design, tijdloze elegantie en uitzonderlijke functionaliteit. De exclusieve SieMatic-showrooms en hoogwaardige keukendealers tonen de ontwerpprincipes achter de drie lifestyles van het bedrijf: URBAN, PURE en CLASSIC – in steeds evoluerende interpretaties, in meer dan zestig landen. Sinds de oprichting in 1929 heeft SieMatic zich intensief beziggehouden met de zoektocht naar perfectie in de realisering van individuele ontwerpoplossingen. Het bedrijf wordt op dit moment geleid door de derde generatie: managing partner Ulrich W. Siekmann. Duurzaamheid en het nemen van verantwoordelijkheid hebben altijd deel uitgemaakt van de bedrijfsfilosofie. De producten van SieMatic worden in Duitsland onder milieuvriendelijke omstandigheden gefabriceerd .

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over SieMatic Keukens?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist