Siematic keukens

Materialen als dragers van emoties

Rond 2026 zijn de generaties Millennials en Gen Z goed voor meer dan 60% van de wereldwijde luxemarkt. Nu al ondergaat het begrip luxe een enorme verschuiving. ‘Oude luxe’ werd gekenmerkt door status, bezittingen en een verfijnde of exclusieve smaak. In ‘nieuwe luxe’ zijn ervaringen belangrijker dan voorwerpen en ligt de nadruk op culturele waarden. SieMatic is ervan overtuigd dat internationale merken daarom moeten evolueren, hun culturele relevantie moeten versterken en hun publiek moeten inspireren met emotionele ervaringen.

Materialen als dragers van emoties
Naast vorm en functie zijn materialen belangrijke emotionele componenten bij het ontwerpen van een individuele keukenoplossing. Wanneer ze perfect zijn geïmplementeerd, weerspiegelen ze de persoonlijkheid van hun eigenaars. Dit geldt met name voorkeukens in open woonruimten, omdat zij verbonden zijn met het meubilair in dewoon- en eetruimten. Daarom moeten zij niet alleen hun functie vervullen, maar ook voldoen aan de esthetische eisen van hun gebruikers. Net zoals de individuele voorkeuren van de klanten, hebben de materialen en keukenseries van SieMatic een bijna onbegrensde variatie. Afhankelijk van de voorkeuren van klanten, waar ook ter wereld, worden extraverte keukendesigns afgewisseld met subtiele, heldere en kleurrijke keukens in monochrome concepten. Voor compacte keukens zijn er royale, open oplossingen. In alle opzichten gaat het om een emotioneel breed spectrum van veelzijdigheid, kleurrijkheid en diversiteit. Het verbindende element is de designkwaliteit met de tijdloze elegantie van SieMatic.

Bij de keuze van materialen is het van belang niet alleen rekening te houden met hun eigen expressie, maar ook met de architectonische omgeving, omdat deze een beslissende invloed heeft op het uiterlijk van de keuken. De sterke wisselwerking tussen materialen, vormtaal en architectuur zijn duidelijk terug te vinden in wat SieMatic-designers tot dusver wereldwijd hebben ontworpen. In twee alternatieve benaderingen stellen zij de keukenconcepten samen in harmonie met de architectuur, óf kiezen zij bewust voor een stilistisch contrast. Zolang het maar samenhangt met de voorkeuren en diversiteit van de individuele internationale consument.

De SieMatic SLX Ceramic, winnaar van vele prijzen voor zijn ontwerp en materialen.
De avant-gardistische en hoge kubusvorm met vloer en wanden van sierbeton, vroegen om een keuken die recht doet aan zijn imposante uiterlijk. Het antwoord is een extravert keukeneiland uitgeveord met keramieke frontpanelen. Met verlichte, roestvrijstalen greeplijsten, zijpanelen en een werkblad van wit, sterk geaderd Syros Blanco keramiek. Het geheel trekt onmiddellijk de aandacht van de toeschouwer en zou goed passen in een museum.

De betovering die de SieMatic SLX Ceramic uitstraalt, omvat zowel het algemene uiterlijk met een decoratieve keramiek, tot het kleinste detail, met het visueel bijna zwevende werkblad in slechts 6 mm zichtbare dikte. De kleurtemperatuur en de helderheid van de LED-strips die in de greeplijst zijn geïntegreerd, kunnen worden afgestemd op het tijdstip van de dag en de sfeer in de keuken.

Het greeploze, delicate en vooral indrukwekkende ontwerp van de SieMatic S2 sluit goed aan bij het rijkversierde art nouveau-design.
Matte, glanzende Metallic fronten in roségoud geven de keuken een bijzondere verfijning. Het licht breekt in talloze facetten in de, geborstelde oppervlakken. Het werkblad van koudgewalst roestvrij staal en de greeplijst van gepolijst nikkel geven het lichtspel een extra dimensie door hun glanzende oppervlakken en de weerspiegelingen. De speelsheid van de keuken komt tot uiting inwand- en plafondelementen waarin art nouveau als historische bouwstijl is terug te vinden. Ook de honingkleurige parketvloer met en de deuren met cassetteprofiel passen vloeiend in de rijke uitstraling - als ware het een bewust bedachte kunstzinnige compositie.

Wereldwijd toonaangevendin design, functionaliteit en kwaliteit.
SieMatic staat aan de top in design, functionaliteit en kwaliteit. Wereldwijd werkt SieMatic samen met meer dan 400 geselecteerde en hooggekwalificeerde partners en ruim 2.000 keukenspecialisten. De SieMatic-designers zijn zeer bekwaam in het ontwikkelen van de perfecte keuken in een gezamenlijk ontwerpproces tussenadviseur en eindklant. Zij vervullen de keukendromen van consumenten met behulp van de bijna onbeperkte opties in design, materialen, oppervlakken en 1.950 speciale kleuren in fluweelmat en hoogglans lak. Dit ontwerpproces draait om emoties en moet vooral ontspannend zijn, want het leidt tot een individueel resultaat: de SieMatic keuken als uitdrukking van persoonlijkheid en als centrale leefruimte voor veeleisende klanten, waar ook ter wereld.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over SieMatic Keukens?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist