SieMatic keukens

29 Special Edition

Een compleet gecustomizede versie van de nu al legendarische SieMatic 29 werd donderdag 5 september in Amsterdam tijdens INTERIOR RELATED gelanceerd. De bekende ontwerper Perry Hanssen ging namens SieMatic hiervoor de samenwerking aan met metaalspecialist VeroMetal.

Toplocatie en speciale versie
De Amsterdamse Zuidas is constant in beweging. Zo opende er in 2017 de Nederlandse flagshipstore van het Italiaanse designmerk Flexform. Met 550 vierkante meter is dit de grootste Flexform-presentatie van Europa. Het is de ideale omgeving voor persevenement INTERIOR RELATED dat op donderdag 5 september wordt gehouden. De ondertitel van dit jaar: The Hotel Suite Edition.

In deze dynamische omgeving lanceert SieMatic een bijzonder product: de SieMatic 29 by Perry Hanssen. In samenwerking met metaalspecialist VeroMetal werd een speciale versie van de nu al legendarische hedendaagse buffetkast ontwikkeld. Hanssen: ‘Het design, afkomstig van het Berlijnse ontwerpbureau Kinzo, werd meteen in 2016 onderscheiden met een German Design Award in Gold.’

Hotelluxe
‘Kinzo ging uit van wat ze zelf het watermeloen-principe noemen: na de buitenste groene schil kom je in een heel andere wereld, die van het rode vruchtvlees. Bij de SieMatic 29 is dat vertaald in een exterieur van zwart eiken en een interieur van keramiek. Je krijgt daardoor feitelijk twee heel verschillende volumes,’ legt Hanssen uit. ‘Daarbij zijn de vormen heel organisch, en dat maakt dit buffet tot de ideale kast voor een hotelsuite, eventueel met elke keukenfunctie die je maar wilt. Maar zonder het uiterlijk van een keukenblok. Dat wil je tenslotte niet zien vanuit je hotelbed.’

Custom made
De SieMatic 29 by Perry Hanssen is volledig custom made. ‘Zwart is het nieuwe wit, en steeds meer mensen durven het veilige wit achter zich te laten en voor zwart te kiezen. Het interieur is volledig keramisch in marmerlook. En de details, zoals het stopcontact, de usb-aansluiting, de houder voor hand- en theedoeken en het onderstel, zijn gemaakt van goldbronce. Messingtinten zijn enorm in opkomst.’

Vloeibaar metaal
Het metaliseren van de genoemde onderdelen gebeurt met de producten van VeroMetal. Eigenaar Frank Smolenaers: ‘Wij zijn producent van koud, vloeibaar metaal. Daarmee kun je elk object van een laag metaal voorzien. De muren van het Louvre in Abu Dhabi zijn bijvoorbeeld allemaal gespoten met brons dat door ons is gemaakt. We leveren 19 verschillende soorten metalen en voor SieMatic selecteerde Perry Hanssen goldbronce.
We brengen het aan op dezelfde manier als wanneer je lak spuit, maar afgezien daarvan is het echt metaal.’

Jubilee year
Dit jaar is het precies vijf jaar geleden dan SieMatic aan het Vondelpark werd geopend, de flagshipstore in Amsterdam. En dat is niet het enige heuglijke feit in 2019. Het is namelijk ook precies negentig jaar geleden dat het bedrijf SieMatic werd opgericht, onder de naam August Siekmann Möbelwerke.

Timeless by tradition
Negentig jaar, die het Duitse bedrijf in één jubileummotto samenvat: tijdloos door traditie. Deze drie woorden beschrijven kort maar krachtig waar de premiumkeukenspecialist voor staat: design en kwaliteit. Die niet zijn geënt op vluchtige trends maar die jarenlang bij de tijd blijven. Van het oorspronkelijke keukenbuffet via de eerste greeploze SieMatic tot aan de complete interieurconcepten: iedere keuken die de fabriek verlaat, verdient het predicaat ‘tijdloze elegantie’ ruimschoots.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over SieMatic Keukens?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist