Poggenpohl keukens

+Artesio

De trend naar open keukens heeft Poggenpohl al jaren geleden gezet. Terugkijkend kan men nu als eerste stap het tegenwoordig bijna vanzelfsprekend geworden kookeiland zien, dat het bedrijf al in 1967 introduceerde. Met verschillende keukenconcepten, multifunctionele tafels en kastsystemen volgden in de afgelopen jaren oplossingen die allemaal het motto droegen: "De keuken groeit de woonkamer in".+ARTESIO® is een logisch gevolg van deze gedachte en gaat zelfs nog een paar stappen verder. Samen met de architect en designer Hadi Teherani uit Hamburg werd een holistisch ruimteconcept ontwikkeld waarbij de thema's huis, architectuur, wonen en keuken in elkaar overlopen. Er ontstond een oplossing die een typische Teherani-handtekening draagt en ook optisch een brug slaat tussen koken en wonen.

Het nieuwe concept - en ook dat is nieuw en uniek - betrekt hierbij alle drie dimensies: van de vloer en de muren tot het plafond. Dit laatste wordt optisch gevormd door een functionele boog die met zijn innovatieve plafondelement alle voor licht, lucht en geluid vereiste elementen integreert. Hierdoor ontstaat een geheel nieuw ruimtelijk gevoel dat uitnodigend is en de keuken tot het middelpunt van het huiselijke leven maakt.

De ordemaat van deze nieuwe keuken is een constructieraster van 13 cm dat de lamellenwand en de onderkast samenvat in één horizontale lijnvoering. De uniforme vormentaal is gebaseerd op een nieuw ontwikkeld korpus, waarbij identieke front- en zijdelen mogelijk zijn - een unieke innovatie in de keukenvormgeving. De eveneens rondom verlopende roestvrijstalen band van de wandvormgeving met chique houten oppervlakken die de voegen benadrukt, versterkt als designelement de gewenste, integratieve indruk.

Koken en eten horen in dit concept bij elkaar. Poggenpohl biedt bijvoorbeeld ook een eettafel, bijpassende stoelen, een hoekbank en een bank in donker pijnbomenhout aan. De architectonische constructie van de zitmeubelen pakt de vormentaal van de keuken op. De horizontaal doorgestikte stoffering volgt hierbij de 13cm-ordemaat van de lamellenwand.

Met het nieuwe, gezamenlijk met Hadi Teherani ontworpen keukenconcept +ARTESIO® begint de keukenplanning in het ideale geval niet pas bij het gebouwde huis, maar al bij de architectonische planning van een gebouw of huis. Tegelijkertijd is dit nieuwe concept echter zo flexibel dat het ook probleemloos in bestaande keukensituaties kan worden gerealiseerd. +ARTESIO® van Poggenpohl zal vanaf begin 2011 verkrijgbaar zijn.

Kijk voor meer informatie op https://www.poggenpohl.nl.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Poggenpohl keukens?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist