poggenpohl keukens

porsche design keuken


De Porsche Lizenz- und Handelsgesellschaft mbH & Co. KG, uit Bietigheim-Bissingen, en de Poggenpohl Möbelwerke GmbH, uit Herford, hebben de eerste gezamenlijk ontwikkelde keuken P’7340 voorgesteld. Deze keuken wordt gekenmerkt door een innovatieve frame-constructie, een puristisch design en de toepassing van hoogwaardige materialen. De producent van keukenapparatuur Miele & Cie. KG uit Gütersloh zal exclusief alle elektrische inbouwapparaten leveren.

Porsche Design en Poggenpohl hebben in oktober 2005 hiervoor een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Roland Heiler, CEO van de Porsche Design-studio’s in Zell am See: "Onze studio had al veel ervaring opgedaan in het ontwerpen van keuken- en huishoudelijke apparaten en inrichtingsvoorwerpen. In Poggenpohl hebben wij een partner gevonden waarmee wij onze ideeën over een moderne keuken konden omzetten."

Beide bedrijven willen met de nieuwe keuken aansluiten bij de trend, die aangeeft dat steeds meer mannen belangstelling hebben voor het thema ‘keuken en koken’. Elmar Duffner, CEO van Poggenpohl: "De moderne keuken is in de afgelopen jaren steeds meer veranderd in een belevings- en representatieruimte, die vaak ook is uitgerust met amusementselektronica. Met Porsche Design konden wij een keuken ontwikkelen, die zich door de strakke, functionele vormentaal speciaal ook tot mannelijke klanten richt

 

De nieuwe keuken werd vanaf begin 2008 wereldwijd in de keukenstudio’s van Poggenpohl verkocht en als showroomkeuken tentoongesteld. In de VS is de verkoop in de zomer 2008 begonnen.

De nieuwe keuken is gebaseerd op de verschillende afmetingen van de aluminium frame´s, waarin de keuken individueel kan worden vormgegeven. Binnen het aluminium frame kunnen de kastelementen geheel willekeurig worden geplaatst. Daardoor ontstaat er een modulair, royaal systeem van frame´s en kasten, waarmee een veelzijdig gebruik mogelijk is en die vrije oppervlaktes bewust in de vormgeving integreert.

De keuken krijgt een nieuwsoortige en technische uitstraling door toepassing van het voor Porsche Design typische materiaal aluminium. Zowel de meubelelementen als de gebruikte raamwerken krijgen door dit materiaal een geheel eigen oppervlakte. De raamwerken zijn uitgerust met een geïntegreerde verlichting, die zowel voor een doelgerichte verlichting van het werkvlak als voor een sfeervolle verlichting zorgt. Een ander toegepast materiaal is glas: de achterzijde is gelakt in gedekte kleuren. Als gesatineerde of glanzende variant wordt het in de fronten of als binnenpaneel voor de raamwerken gebruikt. Door de toepassing van aluminium en glas volgt Porsche Design ook bij dit product zijn strakke vormentaal en kiest tevens voor hoogwaardige materialen.

Als spannend contrast bij deze koele materialen kan er bij de frontvormgeving uit twee houtvarianten worden gekozen: Driftwood, een sterk geborsteld grenenhout met een natuurlijk ogende uitstraling en Dark Oak, een fijn geborsteld, donker eikenhout. Door gebruik te maken van onverzegelde, gestructureerde houten oppervlakken en de natuurlijke en warme uitstraling die daardoor ontstaat, wordt de precisie van de technische materialen glas en metaal extra benadrukt. Dunne werkbladen van gesatineerd glas of zwart graniet stralen elegantie en lichtheid uit en vormen samen met het korpus een vlakke afsluiting.

 

Een bijzonder hoogtepunt van de Poggenpohl Porsche Design-keuken is dat de kasten zonder grepen kunnen worden geopend. Licht aantikken is voldoende en laden en uittrekelementen worden als vanzelf geopend door nauwkeurig werkende systemen. Een klein duwtje en zij gaan stuk voor stuk bij het sluiten op de laatste centimeters weer vanzelf terug naar hun uitgangspositie. Een innovatief mechanisme geeft de deuren en kleppen de belangrijke bewegingskwaliteit: door licht aantikken van het front wordt er een afstandspen geactiveerd, die de deur of klep motorisch enkele centimeters naar voren schuift. Het weglaten van grepen accentueert de compromisloos puristische esthetiek van de meubelen. Als aanvulling en alternatief voor de greeploze oplossing kunnen echter ook functionele greepstangen van geborsteld aluminium worden gebruikt.

Naast multifunctionele lichtsystemen die op harmonieuze wijze in het heldere totaalconcept worden geïntegreerd, beschikt de keuken bovendien over een High-Tech-Audio-Video-System. Het aluminium/titaankleurig geanodiseerd aluminium raamwerk met hoogglanzende oppervlakken van aan de achterzijde gelakt glas verleent de module een puristisch uiterlijk. De elektronica van de LCD-inbouwmodule is door een installatie achter glas beschermd tegen vuil en spatwater. De module heeft geen warmteventilatie nodig en is met een innovatief, extreem klein sound system uitgerust. Als ‘plug & play’-oplossing biedt het analoge en digitale aansluitingsmogelijkheden.

De elektrische inbouwapparaten en meubelen vormen bij de Poggenpohl Porsche Design-keuken een eenheid. De keukenapparatenproducent Miele & Cie. KG, Gütersloh, zal daarom exclusief apparaten – van de oven en de stoomoven tot de vaatwasser – leveren. Het uiterlijk is afgestemd op de in de keuken gebruikte materialen. De elektrische inbouwapparaten worden niet meer bediend met knoppen, maar via sensortoetsen en zijn uitgerust met dialoogdisplay’s met comfortabele gebruikersbediening.

 

Porsche Design behoort tot de toonaangevende luxemerken in het segment hoogwaardige herenaccessoires. Sinds 1972, toen professor Ferdinand Alexander Porsche een eigen designstudio opende, staan de producten garant voor functioneel, tijdloos en puristisch design en overtuigen zij door technische innovaties. Porsche Design-producten worden wereldwijd in eigen zaken en franchisewinkels, hoogwaardige warenhuizen en in de exclusieve vakhandel verkocht.

Het oudste Duitse meubelmerk Poggenpohl dankt zijn aanhoudende verkoopsucces aan een exportpercentage van meer dan 75 procent in meer dan 70 landen wereldwijd. De meeste keukens worden internationaal in 450 studio’s en in de exclusieve speciaalzaken aangeboden. Voor de keukenmeubelindustrie geldt ‘Made in Germany’ wereldwijd als bijzonder verkoopargument.

Kijk voor meer informatie op https://www.poggenpohl.nl.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Poggenpohl keukens?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist