Pastoe en Tenue de Nîmes

denim editie van FM06 fauteuil en KM05 kruk

De Pastoe x Tenue de Nîmes collectie is een speciale editie van de iconische 50-er jaren zitmeubels van Pastoe in samenwerking met het Nederlandse denim merk Tenue de Nîmes. De collectie bestaat uit een genummerde editie van fauteuil FM06 met denim zitting en rugkussen en kruk KM05 met een los denim kussen. De fauteuil en kruk zullen vanaf eind juni exclusief verkrijgbaar zijn in de Amsterdamse winkels van Tenue de Nîmes en online via pastoe.com / tenuedenimes.com.

Pastoe en Tenue de Nîmes zijn trots op deze samenwerking waarbij het tijdloze ontwerp van Cees Braakman in een nieuw jasje is gestoken. De cross-over ‘Pastoe x Tenue de Nîmes’ is geënt op de gezamenlijke liefde voor kwaliteit en ambacht. De samenwerking onderstreept daarnaast het gedachtegoed van beide bedrijven om te kiezen voor duurzaam materiaal gebruik en te streven naar eenvoud, functionaliteit en oog voor detail.

Pastoe x Tenue de Nîmes speciale editie
Pastoe x Tenue de Nîmes fauteuil FM06 komt in zwart draadstaal, massief notenhouten armleggers en een Kurabo-denim zitting en rugkussen. Aan het rugkussen zit een exclusieve lederen patch waarop naast ‘Pastoe x Tenue de Nîmes’ ook het unieke nummer staat.

Kruk KM05 komt in zwart draadstaal met een los Kurabo-denim kussen met hieraan een lederen patch met het unieke ‘Pastoe x Tenue de Nîmes’ logo.

De denim bekleding is uniek en nog nooit eerder gebruikt op een Pastoe meubel. De denim is afkomstig van de Japanse ‘denim mill’ Kurabo; onder denim liefhebbers bekend vanwege de kwaliteit, exclusiviteit en het ambachtelijke karakter. Highres beeldmateriaal: http://we.tl/WRnIpSSro1

Door de jaren heen zal de voor denim zo karakteristieke slijtage optreden en de vintage look van het meubel benadrukken. Ieder meubel zal zo een eigen gezicht en een one-of-a-kind identiteit krijgen. De zitmeubels komen inclusief een certificaat van echtheid.

Historie van fauteuil FM06 en kruk KM05
Pastoe ontwerper Cees Braakman trok in de jaren 50 naar de Verenigde Staten om ervaring op te doen op het gebied van vormgeving en gebruik van nieuwe materialen in de meubelindustrie. Terug in Nederland brak een bijzonder productieve periode aan waarin hij baanbrekend is geweest voor Pastoe, de Nederlandse meubelindustrie en het wonen in Nederland van toen en nu. In 1958 ontwierp hij met Adriaan Dekker één van de eerste zitelementen die volledig uit draadstaal vervaardigd werden. Het adagium van Cees Braakman was dat het meubel in serie geproduceerd moest kunnen worden om zo beschikbaar te zijn voor een breed publiek. Recent zijn ondermeer fauteuil FM06 en kruk KM05 opnieuw in productie genomen en vormen sindsdien weer onderdeel van de collectie van Pastoe.

Over Tenue de Nîmes 
Tenue de Nîmes heeft eerder samengewerkt in cross-overs met bedrijven als Red Wing Shoes en Travelteq en slaat nu de vleugels uit naar de meubelindustrie. Sinds 2008 staat Tenue de Nîmes bekend als een vooruitstrevende speler op het gebied van moderne en traditionele denim en retail met haar thuisbasis in de Amsterdamse binnenstad. Gebaseerd op de algemene principes van kwaliteit, functionaliteit en eenvoud die zijn geworteld in de geschiedenis van de jeans, zijn de winkels sindsdien uitgegroeid tot plaatsen waar ‘the good things in life’ gevonden kunnen worden.

Over Pastoe
Eenvoud, tijdloosheid, kwaliteit en ambacht zijn al ruim honderd jaar kernbegrippen van Pastoe. Pastoe maakt sinds de oprichting in 1913 vooruitstrevende eigentijdse meubels met aandacht voor traditionele en ambachtelijke kwaliteit waarbij het unieke ontwerp het vertrekpunt vormt. Pastoe’s verleden is een inspiratiebron en verplichting tegelijk. De collectie van Pastoe is het resultaat van jarenlange ervaring met de ontwikkeling en productie van kwaliteitsmeubels. Kwaliteit waar elke dag opnieuw in wordt geïnvesteerd middels een doorlopende zoektocht door Pastoe’s meubelmakers en door ontwerpers naar de verfijning van techniek en toevoeging van functionaliteit.

 

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Pastoe?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist