Moderne keukens

met keukeneiland

De keuken van nu is een echte leefkeuken. Geen aparte gedeelten meer om enerzijds te koken en anderzijds te eten, maar een gezellige ruimte waarin het gezinsleven samenkomt. Kookgeluiden en geuren hoeven niet meer verbannen te worden uit andere leefruimten, maar dragen juist bij aan de huiselijkheid. Er wordt teruggegrepen naar het gevoel van een ouderwetse boerenkeuken, maar dan wel met een strakke vormgeving en vele functionele eigenschappen.

In moderne luxe keukens is het een genot om te koken, maar ook om gezellig samen tijd door te brengen. Ondanks dat er vaak ruimte genoeg is, wordt er toch nog vaak voor een rechte of hoekkeuken langs de wanden gekozen. En dat terwijl een keukeneiland juist zorgt voor een veel efficiëntere indeling van de ruimte. Hoewel een keukeneiland een heel ruimtelijk gevoel geeft, heeft deze toch een compacte indeling en zijn de belangrijkste apparaten, werkruimte en laden vaak binnen een stap bij de hand.

Een ander voordeel van keukens met een kookeiland zijn de vele opbergmogelijkheden. Geen aparte provisiekast of buffetkast meer nodig, er is voldoende ruimte voor etenswaren, servies en kookbenodigdheden. Dit type keukens bestaat meestal uit een rechte wand met apparatuur en kasten, en natuurlijk het keukeneiland zelf. Dit laatste biedt aan de keukenzijde ruimte voor bijvoorbeeld de vaatwasser, gootsteen en laden, maar kan aan de kamerzijde ook nog eens voorzien zijn van kasten.

Mix van materialen en kleuren in een keuken met kookeiland

Doordat een keuken met kookeiland bestaat uit twee losse gedeelten, kan er gespeeld worden met materialen en kleuren. Moderne keukens hoeven zeker niet uit strakke witte kastpanelen en een zwart of grijs werkblad te bestaan. Waar de afgelopen jaren steeds meer de nadruk in het interieur in huis kwam te liggen op natuurlijke materialen en kleuren, is dit ook zichtbaar als keukentrend. De kleur van een houten vloer of vloer met houtlook kan bijvoorbeeld terugkomen in de kleur van het werkblad.

Er hoeft natuurlijk niet alleen maar gekozen te worden voor gelijke kleuren. Voor een speels effect en om diepte in de ruimte aan te brengen, kan juist ook voor contrasterende kleuren zoals licht- en donkerbruin worden gekozen. Contrasten zie je daarnaast in moderne keukens ook terug in de gebruikte materialen. Elementen van glanzend chroom of mat RVS vormen blikvangers, maar benadrukken anderzijds ook de natuurlijke houtstructuren en natuursteen.

Op zoek naar meer inspiratie omdat je ook een fijne leefkeuken wilt? Kijk dan eens in dit keuken inspiratieboek

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Design keukens?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist