Leicht design keukens

De kunst van de voeg

Verticale voegen ontstaan op plekken waar kasten tegen elkaar aan stoten, horizontale voegen tussen kastfronten, uittrekelementen, laden evenals boven respectievelijk onder elektrische apparatuur. Fijne en regelmatig gerangschikte voegen zijn van doorslaggevend belang voor een rustig en harmonisch totaaleffect van de keuken. Bij LEICHT keukens is de horizontale voegspleet slechts 2,5 mm breed en hebben de kanten een nauwe radius. Daarmee ogen de voegen zeer fijn en treden ze optisch op de achtergrond. Anderzijds kunnen de voegen natuurlijk ook doelgericht worden ingezet om het raster van een kastenfront duidelijker te accentueren.

Alle fronten zijn standaard onderaan de korpus gelijkliggend uitgevoerd en bovenaan met een terugsprong van 2,5 mm. Zo wordt principieel een voeg van 2,5 mm gevormd - en kasten kunnen gestapeld worden. Onderbodems die bijvoorbeeld onder een bovenkast worden gepland, zijn voorzien van afstandlijsten, zodat er een deurvoeg in dezelfde optiek ontstaat. Bovendien zijn de achter de voegen liggende korpuskanten over het algemeen aangepast aan de frontkleur. Ook hier geldt dus: aandacht voor het detail.

De keukenontwerper staan veelzijdige mogelijkheden ter beschikking om het voegenbeeld te beïnvloeden. In het bijzonder bij greeploze kastopstellingen met een groot oppervlak ist een gelijkmatige rastering respectievelijk voegindeling van doorslaggevende betekenis. Om bij meerdere naast elkaar staande kasten een doorlopende voeglijn te verkrijgen, kunnen er extra voegen worden ingepland. Bij de apparatuurinbouw komen passtukken te vervallen - en daarmee ook optisch ongewenste voegen. Naburige kasten kunnen desgewenst aan dit voegenbeeld worden aangepast. Ook hoge kasten met eendelige deuren voor een verregaand voegvrije keukenvormgeving staan ter beschikking.

Hoe fijner de voegen, des te zichtbaarder zijn minimale afwijkingen in de frontafstelling. Met een geoptimaliseerd afstelmechanisme kunnen bij LEICHT alle fronten (en daarmee de voegen) in de kant-en-klaar gemonteerde - en "beladen" - keuken op elk gewenst moment snel en op de millimeter precies worden aangepast.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Design keukens?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist