keuken van de toekomst

HI TECH EN HUISELIJK


De open keuken is de nieuwe standaard. Er wordt bijna geen nieuwbouwwoning meer opgeleverd waarbij de keuken als werkruimte is gescheiden van de woon- en eetkamer. En in bestaande huizen worden enthousiast muren neergehaald om ook hier de ruimtes te verbinden. Zo ontstaat een belangrijke plek waar we, naast het bereiden van onze maaltijd, bij elkaar komen met de kinderen, familie of vrienden.

 

Pure vormentaal
De nieuwe keukengeneratie kenmerkt zich door een pure en ingetogen vormentaal. Simpele, kleine kastjes en een eenvoudige gaskookplaat voldoen al lang niet meer. Door grotere kastdeuren of laden, uitgevoerd in rustige tinten, ontstaat een beeld met royale vlakken en weinig lijnen. Achter dit ingetogen design herbergt zich een variabel interieur. Functionele én fraai vormgegeven opbergruimte in de vorm van laden met vakverdelers en geavanceerde afvalsystemen.

 


De keuken is verheven tot statussymbool. Naast de traditionele L- of U-keuken zien we langgerekte wandopstellingen aangevuld met een kook- of schiereiland.
Met gekleurde kastfronten, hout en fineer afwerkingen ontstaat een persoonlijke uitstraling. Het modebeeld laat enerzijds licht en blond zien met stralend wit, lichte (ijs) blauw- en grijstinten of licht eiken. Anderzijds donkere houtsoorten als wengé of sucupira, antracietgrijs en hoogglans zwart.
Voor het werkblad zijn duurzame materialen als beton, marmer, blinkend staal en corian populair. Deze geven de keuken allure en een professionele uitstraling.

 

State-of-the-art apparatuur
De keuken is een verzamelplek van allerlei apparatuur. In 1933 werd de eerste koelkast voor in huis geïntroduceerd. Een apparaat voorbehouden aan de uperklasse met een aanschafprijs van drie maandsalarissen. Nu in 2008 kunnen we ons dit niet meer voorstellen. De koelkast is in elk huis een feit. Nieuw is het modulaire koelsysteem voor koelen, vriezen of wijn bewaren. In diverse breedtes, met verschillende interieurs en links- of rechtsdraaiende deuren biedt dit systeem volop mogelijkheden voor het samenstellen van een complete koelwand. Naast kwaliteit en prestatie hechten we steeds meer belang aan het uiterlijk van de apparaten.

 

Traditioneel wit en het populaire roestvrijstaal krijgen gezelschap van een brede range vrijstaande keukenapparaten in hoogglans zwart. Vooral een lichte keuken krijgt hiermee een stijlvol accent.
Vandaag de dag is het in de keuken niet meer alleen genieten van koken, maar ook van het hele digitale leven. In de nieuwste modellen kunnen naar wens tv, CD, DVD, radio, Internet en een iPod-oplaadstation geïntegreerd worden inclusief high-end geluidsapparatuur.

 

Show proof
Uitgesproken ‘keukenactiviteiten’ als koffiezetten worden verheven tot lifestyle. Het ‘gewone’ koffiezetapparaat maakt plaats voor hi-tech espressomachines. Ook andere gebruiksvoorwerpen krijgen de designstatus. Denk aan de broodrooster, blender, citruspers en snelkoker. Het afwasteiltje, de broodtrommel, pannen, het wijnrek en zelfs verpakkingen van producten worden door (beroemde) ontwerpers onder handen genomen en ontkomen niet aan een ‘jasje’ waardoor ze geschikt zijn om geshowd te worden op het aanrecht.

 

Rond de tafel
Vroeger was de eettafel de enige plek in huis waar je kon zitten. Om koffie te drinken, de maaltijd te gebruiken of gewoon voor een praatje met de buurvrouw. Naarmate de huizen groter werden ontstond er ruimte voor een aparte zithoek en verplaatste het sociale leven zich van de tafel naar de bank.

 

 

Vandaag de dag kunnen we ons bezoek gewoon weer aan de keukentafel ontvangen. Het is gezellig en informeel. De kinderen maken hun huiswerk of knutselen terwijl wij met onze vrienden koffie of een glas wijn drinken. Eettafels worden daarom groter en de stoelen comfortabeler. Materialen als glas, staal en hout worden met elkaar gecombineerd. Ronde en ovale tafels maken een opmars. De uitschuiftafel die in de jaren 60 al populair was, maakt zijn rentree. Keukenontwerpers verbreden hun terrein naar het meubelontwerp zodat een gecoördineerd beeld ontstaat tussen de keuken, de eettafel en wandmeubel.

 

Geruisloos en slijtvast
Het verdwijnen van de architectonische lijnen tussen keuken en leefruimte heeft gevolgen voor de vloer. Om het gevoel van ruimtelijkheid te versterken verdient het de voorkeur om deze door te laten lopen. Doordat de vloer in de keuken zeer intensief gebruikt wordt stellen we hoge eisen: duurzaam in gebruik, gemakkelijk in onderhoud maar toch comfortabel en mooi. 


Een nieuwe vinyl collectie is voorzien van een beschermende toplaag die borg staat voor hardheid, krasvastheid en duurzaamheid en tevens zorgt voor een uitstekende bescherming tegen chemicaliën. Slijtage door intensief lopen of schuiven krijgt geen kans. Ingestrooide chips geven, bij een juiste lichtval, bovendien een subtiele schittering aan de vloer. Laminaatvloeren zijn populair omdat ze praktische eigenschappen combineren met de warme uitstraling van hout. Nieuwe ontwikkelingen zorgen ervoor dat het lopen op een laminaatvloer prettiger wordt. Door een geluid- en schokdempende laag net onder het harde laminaatoppervlak ontstaat een vloer die behalve duurzaam ook zacht en stil is. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist