Intervieuw Elmar Duffner

Directeur Poggenpohl

Interview met bedrijfsleider Elmar Duffner van Poggenpohl, producent van premiumkeukens, naar aanleiding van het nieuwe keukenconcept +ARTESIO® en de samenwerking met de sterarchitect en product- en interieurdesigner Hadi Teherani uit HamburgMijnheer Duffner, hoe bent u op het idee gekomen om uw nieuwe keuken in samenwerking met een architect te ontwikkelen?
Elmar Duffner: "Poggenpohl bewandelt altijd nieuwe wegen. Dat was ook het geval bij ons nieuwe keukenconcept +ARTESIO®. Het was van meet af aan onze visie om niet slechts een keuken, maar een holistisch ruimtelijk concept te creëren, dat de scheiding tussen koken en wonen opheft. Dus een keukendesign dat op symbiotische wijze is verbonden met de architectuur van de ruimte en daardoor een ruimtevormende functie krijgt. Het lag dus voor de hand om ook bij het zoeken naar een designer een stap verder te gaan en iemand te zoeken die niet alleen naar meubeldesign kijkt, maar in ruimtes denkt."

Waarom heeft u Hadi Teherani gekozen voor de samenwerking?
Elmar Duffner: "Wij hebben bewust naar een architect gezocht die bij ons traditierijke bedrijf past en vooral ook bij onze paradigma's met betrekking tot hoge kwaliteit, buitengewone stijl, elegantie en hoogwaardig design voor onze keukens. Hierbij zijn wij al snel bij de heer Teherani uitgekomen. In zijn architectuur zijn precies die, voor onze +ARTESIO® belangrijke verbindende, holistische oplossingen te vinden, die steeds ook de omgeving erbij betrekken en de ruimte beleefbaar maken."

Waren de ideeën van mijnheer Teherani meteen realiseerbaar of moest u in het kader van het ontstaansproces veel concessies doen?
Elmar Duffner: "Wij hebben eind 2008 na een kort overleg al de eerste schetsen van mijnheer Teherani gekregen. Bij deze eerste tekeningen zat ook al de huidige +ARTESIO®. Dit ontwerp hebben wij vervolgens samen verder ontwikkeld, over materialen en vormen gediscussieerd en in een recordtempo gerealiseerd."

Als u nu naar het resultaat kijkt: wat maakt +ARTESIO® dan zo bijzonder?
Elmar Duffner: "Met +ARTESIO® benadrukt Poggenpohl weer eens zijn rol als innovator binnen de keukenbranche. Voor het eerst gaan keukendesign en ruimtelijke architectuur een verbinding aan en vormen samen nieuwe ruimtes. De keuken bevrijdt zichzelf daarmee van het idee een optelsom te zijn. Bij +ARTESIO® versmelten wand, vloer en plafond met de keuken. Dat kennen wij niet in deze vorm. Wij hebben bovendien een nieuw korpus ontwikkeld, waarmee identieke front- en zijdelen mogelijk zijn."


In het meest ideale geval betrekt de architect uw +ARTESIO® al bij zijn ontwerp. Maar moet het merendeel van uw klanten niet uitgaan van bestaande ruimtes en daarin een keuken integreren?
Elmar Duffner: "+ARTESIO® is het meest flexibele keukenconcept dat Poggenpohl ooit had. Door zijn ruimtevormende functie biedt het de architect de mogelijkheid om met de vormgeving van de keuken al rekening te houden bij het ontwerpen van de ruimtes. Tegelijkertijd zijn echter ook kleine ontwerpen in bestaande ruimtes mogelijk. Dankzij het integratieve totaalconcept versmelt het hierbij zelfs op unieke wijze met de bestaande ruimtelijke architectuur, zonder het karakteristieke plafond en zonder vloeren."

Hoe zou u de doelgroep voor +ARTESIO® definiëren?
Elmar Duffner: "Onze klanten hebben veel gevoel voor esthetiek, elegantie en de mooie dingen van het leven. Ze genieten iedere dag weer van de schoonheid van hun keuken, omdat ze de bijzondere kwaliteit daarvan kunnen aanraken, zien en beleven. Door zijn ruimtevormende concept richt +ARTESIO® zich vooral tot architecten. Maar +ARTESIO® is ook een vormgevend alternatief voor onze andere concepten."

Kunt u zich een samenwerking met Hadi Teherani voorstellen die verder gaat dan +ARTESIO®?
Elmar Duffner: "Wij bij Poggenpohl vonden de samenwerking met Hadi Teherani erg prettig. Wij hebben hieraan veel plezier beleefd en het heeft onze blik opengesteld voor een nieuwe manier van denken. Daarom zou ik op deze vraag met een oud gezegde willen antwoorden: zeg nooit nooit."

De trend is duidelijk: keuken en woongedeelte versmelten met elkaar. Plant Poggenpohl voor de toekomst ook om klassieke woonmeubelen te gaan maken?
Elmar Duffner: "Poggenpohl biedt al jarenlang oplossingen die verder gaan dan de klassieke keukenvormgeving, zoals onze elegante highboards of de multifunctionele dining desk, die als keuken-, eet- en werktafel kan worden gebruikt. In het afgelopen jaar is hier zelfs een open kastsysteem bijgekomen, dat in optische zin de designlijn van onze keukens naar het woongedeelte brengt. Koken en eten horen bij elkaar. Daarom zal er voor +ARTESIO® ook een bijpassende eettafel met stoelen en een hoekbank van donker pijnbomenhout, licht leer en het beste zitcomfort komen."

Kijk voor meer informatie op https://www.poggenpohl.nl.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Poggenpohl keukens?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist