Houten keuken?

Wees voorzichtig met vocht.

Oppervlakken van echt hout, hetzij van massief hout of van edel fineer, zijn door een laklaag effectief verzegeld tegen alle verontreinigingen die in de keuken kunnen optreden. Onder invloed van vocht kunnen houten oppervlakken gaan werken, oftewel uitzetten. SieMatic geeft diverse tips om uw houten of edel fineer keuken goed te onderhouden en te beschermen tegen vocht.Reiniging houten keuken.

Oppervlakken van echt hout mogen alleen met een vochtige doek worden gereinigd om te vermijden dat er water in de naden komt. Dat kan in sommige gevallen zwelling veroorzaken. Vergeet ook niet het oppervlak tenslotte goed droog te wrijven, zodat zich geen restvocht kan afzetten in de naden. Nog een tip: altijd in de richting van de houtnerf vegen, zonder te wrijven en zonder druk. Zo onderhoudt u de schoonheid van dit natuurproduct met zijn sprekende nerf en structuur.

Maatregelen tegen condens
Keukenkastjes naast en boven vaatwasmachines, ovens, kookplaten en kleine huishoudelijke apparaten kunnen extra in aanraking komen met vocht. Met de volgende tips kunt u schadelijke gevolgen door condens en hitte voorkomen:

Laat uw vaatwasmachine niet met geopende deur drogen, het condenswater kan de fronten en meubelen beschadigen.
Bij het gebruik van de oven niet de ovendeur open laten staan. De hitte uit de oven kan de fronten en meubelen beschadigen.
Koffieapparaten, water- en eierkokers niet onder bovenkasten plaatsen. De damp kan de bovenkasten beschadigen.
Schakel bij het koken altijd uw afzuigkap aan. Dit voorkomt schade door condenswater of vetvlekken.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Design keukens?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist