Dynamic Space

3 Basisprincipes voor een keuken

Bij de aanschaf van een nieuwe keuken wordt altijd goed gelet op de benodigde keukenapparatuur en de te gebruiken materialen. Een onderdeel dat vaak over het hoofd wordt gezien is de praktische kant van de keuken. Maar laat dat nou net het onderdeel zijn dat het verschil maakt tussen een keuken en een goede keuken. Blum heeft in Zaltbommel een showroom ingericht waar je kennis kunt maken met de praktische kant van de keuken: Dynamic Space. De basisprincipes van Dynamic Space zijn samen te vatten in 3 begrippen: ergonomie, opbergruimte en comfort.Ergonomie
Een keuken moet in de eerste plaats ergonomisch in gebruik zijn. De keukenspullen moeten zich daar bevinden waar je ze nodig hebt en je moet nutteloos heen en weer geloop vermijden. Daarom deelt Blum een keuken op in 5 zones die zich in een logische volgorde ten opzichte van elkaar bevinden. Door hiermee rekening te houden, voorkom je bijvoorbeeld dat je bij het uitruimen van de vaatwasser naar alle uithoeken van je keuken moet lopen. Door met klapdeuren in bovenkasten te werken, vermijd je onnodig bukken en hoofdstoten. Wist je trouwens dat er linkshandige en rechtshandige keukens bestaan? Of dat er oplossingen zijn om meteen het juiste deksel voor je pan te vinden? Allemaal oplossingen die de ergonomie bevorderen.

Opbergruimte
Hoe je leeft en de grootte van je gezin bepalen hoeveel ruimte er nodig is om alles op te bergen: beschik je over een aparte berging, hoe groot is je voorraad voedingsmiddelen, kook je elke dag of enkel in het weekend,… Het is duidelijk dat een gezin met drie jonge kinderen andere opbergwensen heeft dan een stel dat dagelijks kookt of een single die vaak buitenhuis eet. Om de opbergruimte in de keuken te maximaliseren, bedacht Blum oplossingen die elke cm² nuttig gebruiken. Kiezen voor 1 brede lade in plaats van 2 smalle, geeft je bijvoorbeeld 15% meer opbergruimte. De ruimte onder de spoelbak kun je uitrusten met een spoelbaklade die rond de sifon wordt uitgespaard. Ideaal voor het opbergen van kleine schoonmaakspullen. De kasten inrichten met laden biedt je niet alleen een beter overzicht dan een kast met legplanken, maar je kan er ook veel meer in opbergen dan in een apothekerskast. Zo is heel veel keuken op een beperkte oppervlakte mogelijk.

Comfort
Het gebruikscomfort van je keuken ervaar je als gebruiker dagelijks aan de lijve. De onzichtbare techniek Servo Drive, de elektrische openingsondersteuning, maakt het mogelijk om laden en kasten handenvrij te openen. Ideaal voor greeploze keukens, maar zelfs geen overbodige luxe wanneer je iets minder beweeglijk wordt. Ook het zacht en geruisloos sluiten van laden en deuren dankzij Blumotion en het in elke gewenste stand blijven staan van klapdeuren dragen bij tot meer keukencomfort.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Design keukens?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist