Culimaat BloxX keuken

Winnaar Dutch Kitchen & Bathroom Design Award

Een keuken is het kloppend hart van het huis. En de eyecatcher van elk interieur, als de keuken van de hand is van de vakmensen van Culimaat in Berlicum. Culimaat staat voor maatwerk in het extreme: high-end kitchens met ongekende mogelijkheden. Met het design BloxX wint Culimaat dit jaar de Dutch Kitchen & Bathroom Design Award. Het team van Culimaat ontving de award tijdens de KIM/STS Vakdag op maandag 30 november in de Jaarbeurs in Utrecht.

Voor BloxX sloeg Culimaat de handen ineen met architect Ir. Bob Manders. Eigenaar en designer Twan Swanenberg werkte met zijn broer Davy Swanenberg het sterke basisontwerp uit tot in detail. Het team van Culimaat nam ook de volledige projectcoördinatie, productie, montage en afwerking voor zijn rekening. Het resultaat? Een opmerkelijk design dat heel natuurlijk opgaat in de stijlvolle living van de opdrachtgever.

Teamprestatie
“We zijn heel erg blij dat we voor de derde keer de Dutch Kitchen & Bathroom Design Award in ontvangst mogen nemen,” aldus Twan Swanenberg. “Samen met Bob Manders heeft ieder teamlid zijn of haar steentje bijgedragen: BloxX en deze award zijn een prestatie van ons hele team.”

Grenzen verleggen
Culimaat ziet de award als een enorme waardering voor het streven om steeds opnieuw vernieuwende concepten te realiseren. Swanenberg: “Bij BloxX was het bijvoorbeeld een uitdaging om het zware en kwetsbare marmer zwevend te houden. Ergens een poot plaatsen doet immers afbreuk aan het design. Ons team bedacht daarom een stalen constructie die onzichtbaar het hele ontwerp draagt. Een prachtig voorbeeld van het opzoeken van grenzen en het vinden van een manier waarop het lukt. Geweldig!”

BloxX als winning design
De natuurlijke materialen, alle vormen en het lijnenspel van BloxX vormen één geheel. Neem bijvoorbeeld het marmer dat onder het keukenblok in een vloeiende lijn overgaat in het blad. Of de terugvallende plint waardoor de keuken lijkt te zweven. En dan is er nog de slim geïntegreerde kastenwand, met apparatuur en een bar die aan het zicht worden onttrokken door houten draaischuifdeuren en een lederen schuifpaneel.

Over Culimaat
Culimaat maakt keukens zonder middenweg. Maatwerk zo extreem en specialistisch uitgevoerd, dat er eigenlijk geen maat meer bestaat. Ook internationaal won Culimaat hiermee afgelopen jaren prijzen, onder andere de World Kitchen Design Award 2013. Culimaat zoekt steeds opnieuw de grenzen op om keukens exact te laten aansluiten bij klantwensen. High-end kitchendesign van ongekende hoogte: de mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Kijk voor meer informatie op https://www.culimaat.nl.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Design keukens?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist