Bulthaup keukens

Creeert leefruimtes


De nieuwe productgeneratie bulthaup b3 belichaamt een nieuwe vorm van keukenarchitectuur.

bulthaup komt met integrale oplossingen voor de leefruimte keuken. Met bulthaup b3 toont het bedrijf bestaande huizen en appartementen en hun keukens. Geen geïdealiseerde droomkeukens uit de fotostudio dus, maar ruimtes waarin echt wordt geleefd. De foto's zijn gemaakt in verschillende landen. Met de elementen uit de productlijnen bulthaup b3 en system 20 plus de bijbehorende tafels, banken en stoelen creëren de keukenspecialisten functionele, stijlvolle keukens. Ook in kleine of lastig in te richten ruimtes en monumentale panden. De authentieke foto's uit Engadin, München, Parijs en Kopenhagen vormen het indrukwekkende bewijs.

Engadin

Dit imposante, laatmiddeleeuwse chalet in de omgeving van St. Moritz is in zekere zin een historisch document over de leefomstandigheden in Engadin. Bij de verbouwing werd een van de vertrekken, een tongewelf met 13 vierkante meter vloeroppervlak, ingericht als eetkeuken. De keuken werd opgedeeld in losse, op de vloer staande elementen. De hoge apparatenkasten staan naast de natte zone, het eiland met kookveld en tafel zijn vrij in de ruimte geplaatst. Om de oorspronkelijke constructie in zijn waarde te laten, werd afgezien van de multifunctionele wand. Het toegepaste materiaal contrasteert met de oude houten kastelementen: de fronten zijn van roestvrij staal, werkbladen en spatwand van zwart graniet.

München 

Dit herenhuis in de omgeving van München is in 1990 gebouwd in een moderne en toch gerieflijke stijl. De architect streefde naar het scheppen van een functionele, moderne en zakelijke compositie, die toch warmte uitstraalt. Om de eigentijdse architectuur te benadrukken werd gekozen voor een multifunctionele wand met aluminium panelen tegen de achterwand. Een keukeneiland met eetbar scheidt keuken en woonkamer, echter zonder het zicht op de keuken te ontnemen: daardoor zijn die twee ruimtes nauwer met elkaar verbonden. Naast het keukeneiland hangen de hoge aluminium kasten aan de muur. De materialen zijn zakelijk en warm tegelijk: iepenhout voor barplaat en fronten, grijze kunststeen voor de werkbladen. In de woonkamer staat de eetcombinatie met tafel en stoelen van Hans J. Wegner, uitgevoerd in gezeept eikenhout.

Parijs 

Vlakbij het Centre Pompidou, in de historische wijk Marais, staat dit 18de-eeuwse pand. De keuken met daarnaast het woonvertrek bestaat uit een rechthoekige ruimte van twaalf vierkante meter. In de hoge vertrekken kan de paneelwand zijn veelzijdigheid en flexibiliteit goed bewijzen. Om voldoende bergruimte te creëren zijn de keukenelementen uit system bulthaup b3 in een nis geïntegreerd. Het keukenblok kreeg een "zwevend" sideboard, met daarop een bar-hoekelement van roestvrij staal. Aan de smalle kant "zwevende" apparatenelementen met oven en stoomoven. Het eetgedeelte werd ingericht met een bulthaup c3 tafel en Wegner-stoelen.

Kopenhagen 

Deze ruim honderd jaar oude baksteenvilla staat in Kopenhagen, pal aan de Oostzeekust. Bij een grote verbouwing werd de keuken verplaatst naar een aanbouw aan de zijgevel van 8 m lang en 3 m breed. De nieuwe keuken is zo ingericht, dat vanuit de woonkamer ernaast alleen een sideboard zonder handgrepen zichtbaar is. In het eetgedeelte staat een bulthaup c3 tafel van Zwitsers perenhout. Het "zwevende" keukenblok en de hoge kast met front in aluminiumgrijs worden gedragen door de multifunctionele wand. De hangende elementen zijn uitgevoerd in Zwitsers perenhout, het werkblad in roestvrij staal. Het kookgedeelte is op beugelpoten geplaatst. De fronten zijn aluminiumgrijs en de kamerhoge paneelwand is van glas.

bulthaup b3 is een revolutionair nieuw keukensysteem waarmee bulthaup zijn klanten de mogelijkheid biedt om perfecte keukens in te richten. Het nieuwe systeem draagt tevens oplossingen aan voor de (her)inrichting van functionele ruimtes die een veel bredere functie krijgen dan die van keuken alleen. bulthaup b3 brengt op geheel eigen wijze lichtheid in de keuken. Zichtbare basiselementen van de keuken zijn de werkvlakken met geïntegreerde water- en kookplekken en natuurlijk bergruimte. Daarom hebben de bulthaup experts de dikte van de werkbladen teruggebracht tot 10 en die van de fronten tot 13 millimeter - en dikke wangen komen helemaal niet voor. Dit terugbrengen tot de essentie levert een nieuwe, sculpturale kwaliteit op voor grote en kleine leefruimtes. Een van de onschatbare voordelen van bulthaup b3 is zijn flexibiliteit qua toepassing: de elementen van het systeem kunnen op de vloer staan, op steunpoten of in hun geheel worden opgehangen. Bij alle drie varianten ontstaat een keuken die lijkt te zweven. De diversiteit van toplagen benadrukt de sensualiteit van dit unieke keukensysteem. Een stijlvolle aanvulling wordt gevormd door de tafels en banken van Carl Hansen. De stoelen, ontworpen door Hans J. Wegner, hebben inmiddels cultstatus bereikt en zijn geliefd bij designverzamelaars over de hele wereld.


Kijk voor meer informatie op: www.bulthaup.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Design keukens?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist