Bulthaup keukens

b2 de keukenwerkplaats


Elke leefruimte begint heel basaal: met een plek om vuur te maken en water te halen. Dat basisidee vormde het uitgangspunt voor bulthaup b2. Een mobiele, open keuken die elke gebruiker naar eigen inzicht kan aanvullen en samenstellen. b2 bestaat uit een groep elementen die een vervolg zijn op het concept van de keukenwerkbank. Samen vormen ze een "keukenwerkplaats" in de oorspronkelijke betekenis van het woord, bestaande uit een werkbank + werkkast + apparatenkast. De werkbank voor de functies vuur en water;

de werkkast voor keukengerei, bestek, specerijen en levensmiddelen; de apparatenkast voor oven, vaatwasser en koelkast. Daarbij is uitgegaan van het principe dat alle overbodige ballast overboord kan. Alleen wat waarde heeft, blijft behouden. Het beste materiaal, het beste gereedschap, de beste grondstoffen en het beste keukengerei.  

bulthaup b2 is een keuken die alles aan het oog onttrekt of juist alles presenteert. Wie de kofferdeuren opendoet, opent een overzicht van de kosmos keuken: alles wat een 2-persoons huishouding nodig heeft, is in één oogopslag te overzien en staat voor het grijpen. De intelligente comprimering van de bergruimte maakt lades en uittrekelementen overbodig. De werkkast is de tegenhanger van de klassieke keukenlades. Ook de diversiteit is op een slimme manier teruggebracht: er zijn een paar basistypen en materialen, zoals eiken- en notenhoutfineer, gecombineerd met werkbladen van roestvrijstaal, eikenhout, notenhout en grijze zandsteen. Samen bieden ze legio

(inrichtings)mogelijkheden. Wie de deuren sluit, onthult de schoonheid van de simpele, functiegerichte vorm.

"bulthaup b2 is een radicaal nieuwe manier van denken over keuken en koken", aldus Gerd Bulthaup. De keukenwerkbank breekt met de conventie van een streng vastgelegd werkblad uit één stuk: b2 is flexibel van structuur. De modules zijn individueel te combineren. Nieuwe werkblad-, spoelunit- of apparatenmodules kunnen simpelweg op de werkbank worden geschroefd - aangepast op de wensen en lifestyle van de eigenaar. bulthaup b2 maakt het daarmee wel heel gemakkelijk om een keuken te kopen. De keukenwerkplaats volgt de veranderingen in het leven van zijn eigenaar - ruimtelijk en qua kookwensen: De gebruiker kan elementen bijkopen als dat nodig is; modules aanvullen of vervangen als er nieuwe apparaten op de markt komen, desgewenst een ander werkblad nemen.

 

bulthaup b2: bulthaup en EOOS

bulthaup ontwikkelt visies op basis van bestudering van de leef- en eetgewoonten van mensen van over de hele wereld. bulthaup b2 reageert op moderne maatschappelijke ontwikkelingen, zoals de toename van 1- en 2-persoonshuishoudens en patchworkgezinnen. Het is een keuken voor mensen die voorop lopen als het gaat om wonen, leven en denken. Het ontwerp is ontstaan in samenwerking met het gerenommeerde designbureau EOOS uit Wenen. De ontwerpers van EOOS hanteren de methode van de "poëtische analyse".

 

In hun onderzoek brengen ze de aspecten beeld, ritueel en mythe samen en zorgen dat er een synthese kan ontstaan. Het resultaat van die aanpak is onconventioneel, overtuigend, eigenzinnig: bulthaup b2 beschouwt de volledig uitgeruste keuken als veranderbaar systeem en zet daarmee de koers uit voor de flexibele keuken van de toekomst", aldus Gerd Bulthaup.

 

bulthaup b2 wordt vanaf het najaar van 2008 internationaal bij een selecte groep handelspartners gepresenteerd.


Kijk voor meer informatie op: www.bulthaup.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Design keukens?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist