De keukentrends voor 2022

Minimalistisch, grijs en duurzaam

De keuken is de ruimte waar alles samenkomt. Er wordt gekookt, gegeten en gedronken, gelachen en gehuild. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat het ‘modebeeld’ in keukenland regelmatig verschuift. We hebben alvast enkele trends die we in 2022 terug gaan zien op een rijtje gezet voor je.

Minimalisme
We kennen het allemaal. Je trekt een keukenlade of kastje open en je verbaast je over het aantal items dat je eigenlijk nooit gebruikt. Ontspullen is de trend, less is more! Deze trend zien we in de keuken terugkeren. Het aanrechtblad zal weer leeg zijn en ook de keuken zelf oogt steeds minimalistischer. We zien steeds handgrepen terug. Touch to open is de toekomst! Ook losse apparatuur zullen we steeds minder zien.  Apparaten worden steeds vaker ingebouwd. En beschik jij ook al over een kokend water kraan? Dan kan die waterkoker op het aanrecht ook meteen weg! 

50 tinten grijs
Waar donkere, zwarte keukens lang het modebeeld bepaalden, gaan we in 2022 op zoek naar meer licht en rust in huis.  Hierdoor zullen grijze keukens steeds populairder worden.  Gelukkig zijn er natuurlijk tal van grijstinten beschikbaar, dus je kunt het zo licht of donker maken als je zelf wilt. Grijs is enorm goed te combineren met verschillende interieurstijlen en is daarom voor veel mensen een goede toevoeging in huis. Grijze keukens zijn bijzonder stijlvol en vallen minder op dan een donkere keuken. Hierdoor creëert een grijze keuken rust in huis. Bovendien kan grijs goed gecombineerd worden met diverse kleuren accessoires en keukenapparatuur.  

 

Kwaliteit en duurzaamheid
Duurzaamheid wordt in ieder huishouden steeds belangrijker.  We worden allemaal bewuster van de keuzes die we maken en welke impact een aankoop heeft op het milieu. Wil jij daarom kiezen voor een duurzame oplossing en vind jij het zonde om je keuken helemaal te verbouwen voor deze nieuwe trends? Kies er dan voor enkele onderdelen te vervangen of aan te passen.  Wil jij bijvoorbeeld een andere kleur keuken, maar is jouw keuken nog in perfecte staat? Kijk dan eens naar de optie om alleen de frontjes te vervangen. Heb je niet zo’n groot budget? Probeer dan eens wat oude spullen te verkopen (want less was immers more, zoals we eerder stelden). Die oude waterkoker,  die 10 snijplanken die uitgestald stonden op het aanrecht… het mag allemaal weg! De duurzame trend vertaalt zich in de bewuste keuze voor kwalitatief hoogwaardige keukens. We zijn steeds meer bereid te investeren in goede producten. We kiezen niet meer voor een Senseo apparaat, maar willen juist een luxe koffiemachine met koffiebonen. Kunststof aanrechtbladen zul je dus ook niet veel meer terugzien.  Composiet aanrechtbladen zijn gelukkig een stuk betaalbaarder geworden de laatste jaren en is natuurlijk van hoogwaardige kwaliteit.  Hoewel de aanrechtbladen de laatste jaren ook steeds dikker werden, zullen we in 2022 vooral dunne aanrechtbladen zien.  

Van kookeiland naar U keuken
Heel lang stonden de woonbladen vol met foto’s van prachtige keukenplaatjes met een kookeiland als stralend middelpunt. Een kookeiland is natuurlijk ontzettend mooi, maar niet geschikt voor iedere ruimte. Je hebt nogal wat ruimte nodig om een kookeiland te plaatsen. De U keuken maakt om die reden al een tijdje een flinke opmars door. Met een U keuken creëer je in keer enorm veel opslag- en leefruimte. Bij een u-opstelling sta je, namelijk precies tussen alle keukenblokken in, hierdoor is alles binnen handbereik. Een van de ruimtes op het werkblad van de keuken kan dienen als bar, hierdoor kun je weer een extra eethoek creëren en ben je zomaar een trotse eigenaar van een u-keuken met bar. Perfect voor veel gezelligheid in de keuken. Daarbij is het grootste voordeel natuurlijk de ruimte op het werkblad. Terwijl jij aan het koken bent, kan je gezelschap aan de ander kant gezellig een wijntje drinken of kunnen de kinderen hun huiswerk maken. Met een U Keuken haal je niet alleen een keuken, maar een volledige leefruimte in huis.
 

Heavy metal
De trend om metallic accenten toe te passen in de keuken, zet zich in 2022 voort. Keukens met een metaallook zijn hipper dan ooit. Durf jij het aan om brons, goud of metaal toe te passen? Het kan allemaal. Met opvallende elementen zoals een gouden kraan of messing handgrepen, breng je wat glamour in de keuken.    

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Keukentrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist