Composiet in de keuken:

De voor- en nadelen

Bij het inrichten van een keuken heb je veel mogelijkheden. Kijk maar eens naar de verschillende stijlen en kleuren waarin je tegenwoordig een keuken in kunt richten. Doordat je zóveel keuze hebt, is het niet makkelijk om de knoop door te hakken.

Dit wordt nog verder versterkt door de hoeveelheid materialen. Als je bijvoorbeeld naar een nieuw aanrechtblad op zoek bent, zie je tal van materialen voorbijkomen. Eén van de meest interessante optie van dit moment is een aanrechtblad van composiet. Over dit materiaal vind je hieronder alle voor- en nadelen.

De voordelen van composiet in de keuken

Als we het over composiet in de keuken hebben, hebben we het voornamelijk over het aanrechtblad. Een aanrechtblad van dit materiaal brengt in ieder geval veel voordelen met zich mee:

  • Stoot- en slijtvast. Composiet is een materiaal dat door menselijke handeling tot stand komt. Dit is een kunstachtig gemaakte steensoort, waardoor er veel invloed op de samenstelling uitgeoefend kan worden. Dit uit zich in een geweldige stoot- en slijtvastheid.
  • Prachtige uitstraling. Over smaak valt uiteraard niet te twisten, maar de uitstraling van een composiet aanrechtblad is subliem. Je hebt bij een goede keukenwinkel bovendien de keuze uit meerdere stijlen en kleuren.
  • Super hygiënisch. In een keuken speelt hygiëne uiteraard een belangrijke rol. Als je hier zelf ook veel waarde aan hecht, is een composiet keukenblad de beste optie voor je. In de poriën van dit aanrechtblad kunnen namelijk géén bacteriën zich nestelen.

Deze voordelen zijn vooral te danken aan de samenstelling van het materiaal. Composiet wordt ‘gewoon’ in een fabriek gemaakt, waardoor de fabrikant veel invloed op de algehele samenstelling uit kan oefenen. Dit is compleet anders bij bijvoorbeeld marmer of graniet. Daarbij is de fabrikant afhankelijk van het materiaal zelf.

De nadelen van composiet in de keuken

Een composiet keukenblad is absoluut een aanrader. Dit heeft met bovenstaande voordelen te maken én met het gebrek aan echte nadelen. Eén van de nadelen waar je rekening mee moet houden, is met de mogelijke vorming van vlekken.

Deze vlekken kunnen door zure of agressieve middelen ontstaan. Laat deze middelen/vloeistoffen daarom niet op het aanrechtblad liggen, maar neemt het aanrechtblad direct af. Ook is het aan te raden om het keukenblad zo droog mogelijk te houden.

Ook dat heeft met de samenstelling te maken. Composiet heeft geen volledig dichte structuur, waardoor vocht zich in het keukenblad kan nestelen. Voorkom dit door regelmatig een doek over het keukenblad te halen.

Verder kun je last van keuzestress krijgen. Dit komt puur doordat een composiet keukenblad in heel veel varianten en kleuren aangeboden wordt. Het is aan jou de taak om op zoek te gaan naar het mooiste keukenblad van composiet voor in jouw keuken.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Keukentrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist